Kraftwerk slušaonica

„...davne 1970. pokrenuto je postrojenje za proizvodnju elektronske glazbe - Kraftwerk, a četiri godine kasnije izbačen je album „Autobahn“, po mnogima začetak novog žanra - techno popa.“

 „...oni su „Beatlesi“ elektronske plesne glazbe…“

„...Od sythp-popa preko electro funka i hip hopa pa sve do techna, u suvremenoj glazbi njihov je utjecaj nemjerljiv. Legije renomiranih glazbenika navode ih kao inspiraciju, među njima Depeche Mode, OMD, Human League, New Order, Joy Division, Moby, Laurent Garnier, Aphex Twin... a lista naprosto nema kraja.“

Da je Njemačka majka glazbenih velikana, to ste već znali. Bonn je iznjedrio Beethovena, München Straussa, Leipzig Wagnera, a Düsseldorf Kraftwerk - neosporne divove elektronske glazbe.

Umjesto prašenja po gitarama i razbacivanja po pozornici, na pozornici stoje (danas sredovječna) četiri muškarca u odjelima, nalik robotima, u pozadini futurističkih vizualizacija pritišću gumbe i izgovaraju tekstove koje zvuče kao parole. Što je to u njihovom minimalističkom glazbenom kozmosu što i nakon četiri desetljeća ne prestaje privlačiti sve generacije fanova?

Odgovor potražite 23.11. na slušaonici Kraftwerka u KSET-u gdje su birani repertoar za vas složili DJ-i Disco HelgaNo Def i D.J. Campbell.

Ulaz se otvara u 20h. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 5 kn s x-icom i 10 kn bez.

slušaonica