Hillbillymoon Explosion (CH) + Psycho Mutants (HU) ~ Dirty Old Booking

HILLBILLY MOON EXPLOSION (Švicarska)
 
The Hillbilly Moon Explosion je rock'n'roll fantazija (na točke, naravno) izrasla iz male underground/rockabilly scene matičnog Züricha, danas u sastavu: Oliver Baroni (kontrabas, vokal), Emanuela Hutter (ritam-gitara, vokal), Duncan James (gitara) i Luke Weyermann (bubanj). Zahvaljujući prepoznatoj kvaliteti i osebujnosti, bend bilježi godine gostovanja, poziv (odbijen) za sudjelovanje u švicarskom izboru za pjesmu Eurovizije, suradnju sa Scorseseom i više značajnih glazbenih imena, veliku europsku turneju s Jeffom Beckom...
 
Prve demo snimke stvaraju krajem 1998, no debitantski album Introducing "The Hillbilly Moon Explosion" izlazi tek 2002. Rock'n'roll 1950-ih s primjesama svačega, od tugaljivosti bluesa i hillbillyja do garage punk energičnosti i nemilosrdnog psycho/rockabilly basa stopljene u prepoznatljivu različitost, zadržat će The Hillbilly Moon Explosion do danas. Pribrojimo tomu hipnotički Emanuelin glas dive i autentično pin-up odijevanje, The Hillbilly Moon Explosion nas vodi u nostalgičnu avanturu u doba kad je rock'n'roll bio mlad. Ne forsiranu, ne silom kopiranu, jer, da se razumijemo, oni jesu generacija dvijetisućitih, kompjuterskih igrica, mountain-bikeova, Mötorheada, AC/DC-a i QOTSA-a, i to se čuje, ali probavljeno i probrano.
Drugi studijski album "Bourgeois Baby" (2004) donosi opet osobiti rock'n'roll, malo countryja, malo mamba, malo bluesa i nezaustavljivo rastući broj obožavatelja koji ih prate na sve češćim gažama i žele još! Tako i nastaje "By Popular Demand" (2005), kolekcija rijetkih i live stvari koje je bend svirao od 1999-2005, a koje se nisu našle na prva dva albuma.  
"All Grown Up" (2007) sniman je u San Diegu (Soil of the South Studio) kod producenta, rock-kolekcionara, zaljubljenika i majstora analognog zvuka Marka Neilla, a na njemu gostuju Eddie Angel (Los Straitjackets), Archie Thompson (Ray Charles Orchestra), Craig Packham i sam Neill (The Unknowns).

Nama će predstaviti najnoviji album, "Buy Beg or Steal" (2011), snimljen u Goldtop studiju u Camdenu u Londonu, čiju produkciju potpisuje Greg Townson iz The Hi-Risersa, a od trinaest stvari s njega svakako najviše pažnje privlači singl "My Love For Evermore", mračna psychobilly balada, u kojoj se Emanueli u duetu pridružuje Spark Phillips Sparky iz Demented Are Go. (www.hillbillymoon.com)

 

PSYCHO MUTANTS (Mađarska)
 
Kultni mađarski bend Psycho Mutants osnovan je u Pečuhu 2005., i nakon kratke stanke vraća s drugim studijskim albumom. S fantastičnim vokalom i glazbom koja se može opisati i Cashom i Caveom i Pulp Fictionom, odradili su preko 120 koncerata i nekoliko festivala. Energični, spontani i originalni na stageu, počastit će vam i uši i oči. (www.psychomutants.com)


Ulaz se otvara u 20h. Ulaznice po 50 kn su u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 22 ili on-line na www.dirtyoldempire.com/shop) i KSET-u,na ulazu će cijena iznositi 70 kn.

koncert