Rewind w/ RootsInSession Sounds

Ovaj put s pomalo promijenjenim glazbenim pravcima i s nimalo pretjeranom pompom, slobodni smo sa smiješkom na licu najaviti povratak krivaca na mjesto zločina - RootsInSession Sounds se vraćaju u Zagreb!

Da ne duljimo, svi smo bili svjedoci kako su 2009. godine RootsInSession Sounds u Mediki otvorili sezonu, a oni koji nisu prisustvovali mogli su samo slušati o tome. Medika je bila popunjena i niti igla nije stala te ništa manje ne očekujemo i ovaj put u, uvijek pozitivne vibre punom, klubu KSET, gdje jedino što možemo očekivati su pozitivne vibracije!

Uz spomenute goste, večer će upotpuniti DJ Meniga, jedan od eminentnijih DJ-a na sceni, organizator Seasplash Festivala u Puli, kao i suorganizator Outlook Festivala u Štinjanu te resident DJ Chatko.

Za one koji žele znati više, niže ostavljamo biografiju o gostima.

RootsInSession Sounds (RDYO DJs / SLO)

RootsInSession Sounds live preformance obuhvaća sve Reggae stilove s elementima Hip Hop-a, Jungle-a, Drum&Bass-a i sve druge žanrove koje se mogu naći u Soundsystem glazbenoj kulturi.

RIS je vitalan dio RDYO DJs glazbene familije, pokret dinamičnih DJ-a, producenata, glazbenika, vizualnih umjetnika i organizatora klupskih večeri s 15 godišnjom povijesti u Slovenskoj klupskoj kulturi, zbog čega, bez glazbenih ograničenja biraju svoju selekciju i vjerno ju žive.

Najaktivniji članovi ove obitelji su DJ-i/selektori Pier i Fu, koji promoviraju mixtape kulturu od 1998. godine. Ovo ljeto su ponovo spojili svoju kretivnost i napravili mixtape koji se zove Shishmish 2 te koji ćemo imati prilike slušati na KSET-ovom soundu, bez pardona, i s bassom.

Shishmish je glazbeni projekt, čije podrijetlo dolazi duboko iz glazbe urbanog Balkana pomiješan s Reggae i Dancehall zvukom u glavnim ulogama, no međutim koketira on još i s žanrovima poput Dubstepa,Hip Hopa i Drum&Bassa. 

Glavni sastojak ovom mixtapeu, kao i prvom, su 'domaći' izvođači koji bivaju remix-irani mashup stilom, eminentnih umjetnika iz Ex-Yu zemalja, kao što su Edo Maajka / BiH, Saša (TBF) / Cro, Dubioza Kolektiv / BiH, Frenkie / BiH, Vojko Vrućina / Cro, Piki Sipi / Mak, SARS / Srb, Popay / Cro, JAMirko (RDYO DJ), Kandžija / Cro, Yuri (Mir) / Cro, Anina / Slo.

Svakako vrijedno spomena, RIS na sve naćine pokušava dovesti svoj sound i vibe svim clubberima pa tako su svaki četvrtak i urednici radijske emisije Riddim Operator na radio Student u Ljubljani.

S vremenom RootsInSession su prestali biti samo glazba i postali pokret koji pokušava širiti pozitivne vibracije, razmišljanja i filozofije, baš kako to biva u Reggae kulturi.

RootsInSession Sounds na webu: soundcloud, myspace, website, facebook, flickr, Radio Student Show website

 

Klub se otvara u 22h, a ulaznice možete kupiti na ulazu po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn iza ponoći.

P.S. Zbog ograničenog kapaciteta kluba savjetujemo raniji dolazak. 

reggae