Neozbiljni Pesimisti + Eve & The Evils ~ AlterNation i Skaville Booking

NEOZBILJNI PESIMISTI

Bend Neozbiljni pesimisti nastaje još u prošlom tisućljeću u Somboru kada pjevač Igor Olujić i članovi benda Kontra: basist Purke i gitarist Boki, počinju stvarati pjesme i svirati obrade Kontre koja se raspala 1994. godine i ostala bez ozbiljnijeg tonskog zapisa. Sve se to svodilo na druženje i sviranje iz ljubavi u strogo lokalnom okviru uz pomoć somborskih muzičara. No, zbog veoma pozitivnih reakcija publike i sve veće popularnosti, 2005. godine počeli su se ozbiljnije uključivati u muzičke krugove, rade se demo snimke, a krajem 2007. i prvi studijski album.

Svoju muziku deklariraju kao antiglobal-etno-pank. Antiglobal po ideji, etno po prizvuku, a punk po tekstovima i energiji, po uzoru na velikane kao što su Gogol Bordello,Mano Negra, Manu Chao.... Ime benda opisuje ono što sviraju: sumorni, buntovni pank tekstovi upakirani u energičnu, veselu i žanrovski veoma raznovrsnu muziku.

Od 2008-2009 godine kada sve više ljudi čuje za njih, usljedili su nastupi na festivalima kao što Dani Piva Zrenjanin, Kulpin Fest, Festival prijateljstva Gorazde, Ritam Evrope Novi Sad, a EXIT i Skaville su došli kao prava nagrada i priznanje za njihov trud i kvalitetu. Pesimisti se mogu pohvaliti da su bili superfinalisti Hello! Music 4You u sezoni 2009, zatim finalisti Demo Masters turnira Hit 202, pobjednici Kulske gitarijate, itd. Album prvijenac "Neka bude što biti ne može" objavljen je pod etiketom SKC Novi Sad 2010. godine,s kojim su najavili strelovito uspinjanje na sceni...
Vidimo se u četvrtak uz prepoznatljiv krik vokala: "Idemoooooooooooo!"   (youtube)

EVE & THE EVILS

Eve & the Evils su šesteročlani bend iz Zagreba koji sviraju svoju verziju ska glazbe od 2009.godine. Cilj im je svirati i raditi veselu glazbu koja će prvo i osnovno zabavljati ljude i natjerati na pozitivno razmišljanje, čime se pokušava odmaknuti od mudrih filozofiranja o glazbi i njenoj namjeni. Doduše, sami tekstovi se zaista i dotiču neke generalne problematike, ali na jedan vrlo sarkastičan i crnohumorni način, te se tako bend trudi napraviti odmak od nejasne, tzv. metaforične lirike.

Evils često nastupaju kao podrška ska bendovima koji dolaze svirati u Zagreb i ostale hrvatske gradove, pa su tako bili predgrupa 86 Crew i Valkyriansima, a svirali su i na Skavilleu u Preluku dijeleći pozornicu sa Markom Foggom i Pat Kelly. Na albumu ''Eviltone'' nalazi se 8 pjesama, a sve su na engleskom. (myspace)

 

Ulaznice kupite u pretprodaji po cijeni od 30 kn ili na ulazu za 40 kn.

koncert