Riddim'n'Culture: MC Dälek is IconAClass

Riddim'n'Culture vas u sklopu proširivanja svojeg spektra djelovanja poziva na nastup eminentnog alternativnog rap MC-a i producenta Willa Brooksa poznatijeg kao MC Dälek. Willa ste posljednji put u Zagrebu mogli čuti 2009. na N.O. Jazz festivalu čiji nedostatak kulturna scena Zagreba nije i još dugo neće prežaliti. Ovaj put nam Will dolazi predstaviti svoj novi projekt iconAclass u kojem uz njega sudjeluje i DJ Motiv. (facebook)

For the Ones, prvi album ovog dvojca i prvi Willov post-Dälek album donosi nam hipnotične tvrde ritmove koji su nešto više od podloge za MC-a, iako je fokus cijelog projekta usredotočen na tekstove. Naravno, Will ima puno toga za reći, a sve možete čuti 26. rujna kada će album izaći na ulicu.

Suradnje od Fausta, preko Young Godsa do Kid 606 točno je ono što odvaja Däleka od uobičajene slike rap MC-a, time zaslužuje dijeliti pozornicu sa sastavima poput Melvinsa ili Isisa.

 

Podršku će im pružiti Scriptor iz Sinestet kolektiva pojačan bubnjem i klavijaturama Theron Tourret Dua. Drum'n'moog ritmovi koji vas tjeraju na obavezno kimanjem glavom, a tu je i Vule Košmar uz back Playmakera sa svojim koncertom za biljke.

Ulaz se otvara u 20h, karte kupite u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u po cijeni od 55kn, na ulazu će karta koštati 70kn.

koncert, hip hop