Phat KSET

Fresh Delivery ponosno predstavlja PHAT KSET ''Jazzy & Funky hip-hop večer''

Fresh Delivery DJ's Mr Dirty Hairy & DJ Chill

Sa posebnim gostima na mikrofonu: Shizo i MC Toxz 

+ Pictures At Exhibition by Flash 91

Host MC Magellan (Sinestet)

Warm up No Def

+ Prvih 100 posjetitelja dobit će Phat Kset mixtape

 

Sa posebnim ponosom Vam možemo najaviti povratak legendarne večeri “PHAT KSET” u kultni klub Kset, nakon 7 godina izbivanja. Večer je krenula prije desetak godina, na kojoj je nastupila većina eminentnih imena tadašnje scene, a i neka strana gostovanja. Također Phat Kset je bio središte okupljanja svih ostalih Hip-Hop izvođača (MC-a, B-Boya, Writera, DJ-a, brijača…) koji su u tim mladim danima scene slavili Hip-Hop kulturu na pozitivan način. Ovaj događaj dolazi u trenutku kada je na domaćoj Hip-Hop sceni sve nekako utihnulo već neko vrijeme. Ne želimo se predstavljati kao spasitelji iste, nego kao skromna ekipa, za koju Hip-Hop nikada nije umro i koja je tokom svih ovih godina naporno radila i sakupljala prašnjave vinile po prljavim kutovima second hand dućana.

Na ovoj večeri želimo podijeliti tu glazbu sa Vama, na jedan drugačiji način, osobno i bez kompromisa. Kao što možete vidjeti iz popisa izvođača, odabrali smo one, koji se trenutno najviše podudaraju sa zvukom koncepta kojeg želimo stvoriti za što bolji ugođaj.  Njihovi snimljeni materijali govore sami za sebe i dovoljno su Jazzy i Funky da im mi prepustimo binu, a vi im dopustite da dopru do vas. Ako zaboravite predrasude, oni će to i učiniti. Želimo stvoriti kemiju između izvođača i publike, jer mi, kao i vi, trebamo to. Prisjetiti se kako je nekada bilo “Tvrdi ritam i MC”.

 

FRESH DELIVERY

Fresh delivery je iskren poklon Mr. Dirty Hairy-a i DJ Chill-a. On kombinira ideju skladanja i promoviranja kvalitetne glazbe, te pokušava očuvati ljubav prema korištenju i kolekcioniranju vinila, naspram današnje tehnologije, koja dopušta mlađim generacijama, zlouporabu i iskorištavanje autorskih djela.U svojim setovima, oni često skaču iz dubokog,  prljavog i robustnog funk-a i afro beat-a, u Jazzy, soulfull boom bap/sample based Hip-Hop.

“Don’t Get it Twisted” Ovo nije Dirty Hairy i DJ Chill show. Na događajima na kojima zateknete njih dvojicu iza gramofona, nećete vidjeti ego tripere, nego 2 vješta ljubitelja glazbe i kolekcionara vinila, koji uživaju u vožnji na klupskom sound systemu.Možete ih uhvatiti i na zagrebačkom studentskom radiju 100.5 fm svakog četvrtka od 18:00h do 20:00h na emisiji “Mixtape Sessions” ili na onim mjestima na kojima ionako trošite previše svog dragocjenog vremena: FB, Myspace, Twitter itd…ili izađite vani udahnite friškog zraka i provjerite ih kako sviraju rijetku kvalitetnu podcijenjenu mjuzu u baru blizu Vas.Ako ih uhvatite na nekom od mjesta dok sviraju, slobodno ih zatražite kopiju najnovijeg mixtape-a, jer ih rade sa strašću non stop.Također očekujte da će štampati vinile koje su sami producirali, ili koje će producirati za druge Hip-Hop umjetnike iz Hrvatske, koji su jako podcijenjeni.Njihova djelatnost će se proširiti I na booking agenciju, distribuciju i organizaciju evenata Dečki ne pokušavaju izmisliti toplu vodu, ali postoji toliko kvalitetne glazbe u svijetu danas koju nitko ne svira. Zato molimo Vas… Dopustite im da budu ti koji Vam “Dostavljaju Friške” zvukove. (facebooksoundcloud dj chill, soundcloud dirty harry, youtube)

 

SHIZO

"Shizo je rep grupa koju čine Nod Funk, Valar i Scriptor. Od 2006. do vječnosti zajedno stvaraju rep, a njihov za sada jedini projekt ''Čokoladica EP'' izašao je 2008. U sretnoj budućnosti izlazi LP koji produkcijski potpisuju Masni Taksista, Marvel, DJ Dirty Hairy, Miyamoto Musashi i drugi." (bandcamp)

 

TOXZ

Hu d fak iz Toxz? Fak d hu Toxz is?Toxz iliti Toxara je perspektivan mladi MC iz Donjeg Miholjca, provincijskog gradića na Dravi koji graniči sa Mađarskom gdje se u većini slučajeva oblači I kupuje namirnice.Dugi niz godina "aktivno" se bavi glazbom i svemu ostalom što dolazi uz to "aktivno" pod navodnicima. U suradnji sa DJ/Producent-om Dirty Hairy-em bratko 2011. izbacuje svoj prvi samostalni uradak nazvan "The Navrat/Nanos EP", a preslušavanjem tog uratka možete više saznati tko je točno Toxz i koja je njegova priča. EP je dostupan posvuda na netu. Trenutno je u fazi pripreme svog drugog solo albuma sa  MC-em i Beatmakerom Da Mental-om (Bojan Vidović)iz K.L.U.B.-a i jedan instrumentalni EP s naglaskom na funky breaks, drum n bass i breakbeat. Član je Kandžijinog benda "Gole Žene" i "Zlatne Žice Soundsystem"-a, neizostavan je dio Revol DJ's Kru-a, kolektiva s područja Valpovštine gdje "nabraja" kad zatreba glasa.Svira harmoniku, nabada kljave, bubanj i svira sve ostale perkustične instrumente. Po struci je kuhar, zanat je pekao na prisilnim sezonskim šljakama uzduž i poprijeko sunčanog nam Jadrana, velemajstor je spravljanja "Pijanog šarana" u pijanom stanju iburgera od ovčetine (kad se domogne mesa). Voli sve što vole mladi, kum mu je u lovačkom društvu, buraz mu je kamiondžija, djevojka mu je na trećoj godini filozofije,a društvo u kojem se kreće doista može popit. (myspace)

 

DAMENTAL

Bojan Vidović (27) iliti DaMental, član K.L.U.B.-a, beatmaker, MC, sa rapanjem i izradom beatova je počeo cca 2000, kada je snimio prve (o)sobne demo snimke, koje su završile na tadašnjem najpoznatijem hrvatskom hip hop portalu H3S-u i prošle manje-više zapaženo. 2005. sa nekoliko lokalnih MC-ja sudjeluje u osnivanju hip hop grupe K.L.U.B. kada započinje nešto ozbiljniji rad. Par godina im je trebalo da snime prvi album, tako da 2009. izlazi ''Dostava Zvuka'' na kojem potpisuje većinu beatova, dok je za ostatak zaslužan Kiddara. Na albumu su gostovali Kandžija, Burky, Yula, DJ Chill, Deyo BTC, Blunter, 4Limbz Crew.  "Više puta je krenuo snimati solo album,  no nakon susreta sa Toxz-om, to se počelo i ozbiljnije odvijati, tako da ćemo imati priliku uživati i u njihovom zajedničkom nastupu na Phat Ksetu. Na albumu koji planiraju za 2012, nalazit će se isključivo Damentalovi beatovi koji će biti masni, sa najprljavijim breakovima, na najbolesnijim samplovima od yugotona, preko motowna do staxa te tematikom i rapanjem koje niste čuli još od ATCQ, DeLaSoula i J5 ... hehe  

 

FLASH 91

Rođen 3.8.1991. Flash 91, punim imenom Fran Vrsalović je oduvijek bio fasciniran glazbom. Od najranije dobi pokazuje interes za crtanje, glazbu, ples i umjetnosti, općenito. Pod utjecajem Hip Hop kulture, stvara seriju radova pod nazivom Jedna ljubav, koji predstavljaju ovu urbanu kulturu, te umjetnikov doprinos i bezuvjetnu ljubav prema ovoj kulturi. Krajem 2010. godine završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, te stječe naziv slikarskog dizajnera. Trenutno studira na Visokom učilištu tržišnih komunikacija Agora. Poanta izložbe je dokazati kako ljubav nadilazi sve ljudske materijalne potrebe, te kako je ona sama jača od bilo koje primitivne fizičke potrebe. (soundcloud)

 

No Def

Iza nadimka No Def se krije mlada nada Disco Sekcije KSET-a Matej Radnić.Matej odmah po dolasku u sekciju iskazuje velik interes prema funky hip hopu i scratchanju i sad ima priliku da sa svojim setom raspleše KSET-ovu publiku i zagrije vas pred nastup legendi legendarnog PHAT@KSET programa.

Ulaz se otvara u 22h, a cijena karte je 15kn prije odnosno 20kn nakon ponoći.

clubbing, hip hop