KSET-ovo ljetno kino: It's not a matter if it isn't gray

Ljetno Kino KSET program je u KSET-u kojeg organizira Video Sekcija istog. Sve nužne informacije o programu – kao i raspored projekcija – možete naći u knjižici koju smo tako predano napravili (kliknite na riječ „knjižici“, to je link!) i predlažemo da barem bacite oko na nju jer odgovara na ključna pitanja poput „koliko je upad?“, „zašto moram nosit radio prijemnik na projekcije?“ ili „zašto ne smijem svoje motorno vozilo parkirati u prostor Kina?“. BTW, upad je besplatan.

It's not a matter if it isn't gray

Zombiji, navjeća inspiracija indie filmašima i jedna od najboljih podloga za komediju, horror, triler ili akcijski chick flick, na veliko platno Ljetnog Kina KSET dolaze u velikom stilu.

Za početak večeri imamo Dead Alive (a.k.a. Braindead) (1992) koji je odličan okršaj s temom poznatog nam režisera Petera Jacksona. Nakon što je napravio The Bad Taste, jedan od kultnih uzdanica žanra, dobio je malo veće pare da napravi ovo. I dečko, je li to napravio. Njegova majka, zahvaljujući ugrizu prokrijumčarene živine (štakor-majmuna, op.a.) iz Sumatre, postaje zombi. I govno je udarilo u ventilator.

A večer se nastavlja mladom norveškom nadom, filmom Dead Snow (2009). Film ima presmiješan originalan naziv, Død snø, a i tema nije daleko od toga. Vrijeme je za nazi zombije. Vjerujte nam na riječ, ubijanje zombija uz klasičnu glazbu u pozadini je nešto predivno, a ubijanje nacističkih zombija uz Odu Radosti u pozadini je neprocjenjiv doživljaj. Hladno kao jeb, neki bi rekli, a drugi kažu da je ovo najbolji film na cijelom širokom svijetu.

Ispričnice (liječničke, od trenera ili mame) za izostanke s ove projekcije možete donijeti na bilo koju sljedeću. Bez njih vas nećemo pustiti u kino.

Pretprojekcija
A prije ovakve poslastice od filmova gledamo pilot jedne od najboljih animiranih serija koje postoje – Archer. Priča je to o tajnoj agenciji ISIS, koje je Sterling Archer glavni agent, i o tome kako stvarno ništa u njoj ne funkcionira na način na koji bi se očekivao od tajne agencije.

Further reading
Sad bismo mogli zaputiti se linijom manjeg otpora i predložiti vam da jednostavno napišete „zombie“ ili „Romero“ u Google. I dodajte „torrent“ na to. Al mi nismo takvi. Ipak ćemo predložiti film Shaun of The Dead (2004) kao predivnu komediju o tome koliko zombiji stvarno mogu biti naporni. A pogledajte i Fido (2006) da saznate kako je to kada imate zombija za kućnog ljubimca.

I na kraju, nužni disclaimer: Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju, dok su s druge strane dostupne samo članovima Kluba svih razina (boja) u koje naravno ulaze i zelene iskaznice koje se mogu, uz malo volje (što vaše, što naše), izraditi u Klubu prije bilo kojeg programa, uključujući i projekcije.

film