Bristol Sound: Trip Hop slušaonica

Massive Attack & Tricky vs. Portishead

...tišina! Kakva je sad to tišina? Otvaraš oči i šokiraš se količinom svjetla, a tu su i neki ljudi. Odakle su se sad svi ovi stvorili? Prilaze ti prijatelji i pitaju te gdje si sve ovo vrijeme. Ni sam ne znaš, ali znaš da ti je žao što je trajalo samo do ponoći. Pokušavaš se prisjetiti da li si konzumirao kakva opojna sredstva prije KSET-a. Ne, nisi. Ipak je to bila samo glazba.

Ako je glazba poput droge, onda je zasigurno trip hop poput najčišćeg heroina.

Retrospekcija

Ljeto je pred vratima, dugi rukavi su odavno pospremljeni, a otvorena je sezona zidića i klupica. Pasivnost i inertnost tijela doseže vrhunac te nikakve radnje osim sjedenja ili chillanja ne dolaze u obzir. Prijatelji te pozovu na pivo, a poslije će navratiti do KSET-a. Kažu: “dobro je, chill out je”.

Ulaziš u KSET  i prvo što osjetiš je taj bas, taj zvuk toliko masivan da nosi u drugu dimenziju. Prigušena svjetla i dim mašina uvelike smanjuju vidno polje, ali uspijevaš doći do šanka te naručuješ piće. Sjetiš se da ti nisi došao sam. Pa gdje su svi!? Nema veze, upravo čuješ onaj uvodni scratch sample “whip whip whip like that” i cijelim tijelom osjećaš kako te prolaze trnci dok Beth Gibbons pjeva samo tebi.

Zatvaraš oči, na krevetu si, jedno golo tijelo, dva, tri… koliko ih je to? Ustaješ, otvaraš prozor te jednostavno poletiš. U glavi ti je opći kaos. Skačeš iz scene u scenu. Sad pak ležiš negdje u prirodi. Sunce te prži, a u daljini vidiš dvoje ljubavnika. Želiš im prići, upitat što se to ovdje događa. Prilaziš im sve bliže i bliže. Odjednom, shvatiš da si to ti sa samim sobom. Bolesno. Bježiš. Trčiš šumom, bježeći od samog sebe. Iznenada se pred tobom pojavi golemo srce. Krvavo srce koje kuca u ritmu nekakve glazbe. Podsjeća te na Trickya!?! Sretan si, ali ujedno i zabrinut. Shvatio si da je to tvoje srce...

Djs: Mikhee, Shima & No Def

Ulaz je otvoren od 20h. Karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 5kn s x-icom, odnosno 10kn bez iste.

slušaonica, trip hop