InDieKSET Festival - Lotus + Mika Male + Bored Man Overboard

LOTUS

Lotus je svoju glazbenu priču započeo kao akustični dvojac. Kroz prvu godinu rada su odsvirali preko 20 akustičnih koncerata, te osvojili nagradu iDEMO Trešnjevka u kategoriji “Kantautor”. Nakon toga je uslijedio zaokret, te se danas iza imena Lotus krije šestorka predvođena dvojima vokalima. Nakon niza koncerata, nedavno su ušli u studio sa Marijanom Gudeljom, te snimili svoj prvi album.

http://www.myspace.com/lotuszg

 

MIKA MALE

Već je prošlo više od deset godina otkako se skupilo nekoliko mladih ljudi i počelo stvarati glazbu podzajedničkim imenom - Mika Male. Prošle godine su izdali album “Vremenom” pod etiketom Dallas Records-a.U glazbi Mika Male prepoznajemo Scotta Walkera, Tinderstickse, Nick Cavea... Glazba im je lagana, oni nisu bend koji će vas pomesti sa nogu eksplozijom energije na stageu, ali ćete ostati jednako zapanjeni. Ostat ćete zapanjeni ljepotom laganih, a opet savršeno ispunjenih aranžmana predvođenih glazbenom lirikom Orlana Tusa.

http://www.mikamale.com/

 

BORED MAN OVERBOARD

Bored Man Overboard su sedmeročlani glazbeni kolektiv iz Stockholma. Osnovala su ga četvorica prijatelja u proljeće 2007. u školskoj kantini, a do početka 2008. mjeseca već su došli do impresivne brojke od sedam članova. U listopadu 2009. godine izdali su EP “Sinner Song”, čija je naslovna pjesma završila u traileru popularne serije “Dexter”. I to je vjerojatno najbolji nagovještaj kakvu glazbu sviraju – savršen je par s tom serijom (a radi se o serijskom ubojici). Bored Man Overboard su mračni, rezervirani, pričaju priče o zaboravljenim ljudima, o rezignaciji. Iznimno podsjećaju na mračniji i turobniji dio opusa The Nationala, sa kojima ih se najviše uspoređuje. Savršen su protulijek za trenutnu eksploziju slatkastog i odvratnog popa koji vlada svijetom – nema te osobe koja će ih pokušati obiljno remiksirati. Njihova glazba je jednostavno rečeno ozbiljna i snažna. Debi album “Rogue” su izdali u siječnju 2011., pod labelom Hazelwood.

http://www.boredmanoverboard.com/

Ulaz se otvara u 20h. Cijena dnevne ulaznice je 45kn.
Cijena festivalske ulaznice do 9.5. je 85 kn, a iza tog datuma je 100 kn. Uz kupljene festivalske ulaznice pripremamo i prigodne poklone! Dnevne ulaznice će se moći kupiti samo na blagajni kluba tu večer.

koncert