InDieKSET Festival - Orvel + Man Zero+ Virvel

InDieKSET ide dalje! Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja InDieKSET festivala, podizanja web portala indie.kset.org u rujnu, nekoliko fantastičnih koncerata odrađenih u suradnji sa Žednim uhom, sada je na redu i drugo izdanje InDieKSET festivala! Ove godine festival se održava kroz četiri dana (dva puta po dva dana, sa pauzom od jednoga dana između).

Ove godine smo za vas pripremili osam bendova i dvije izvrsne slušaonice, a pošto smatramo da festival nije festival bez popratnog programa, uz večernji program smo za vas pripremili i dnevni program: za vrijeme festivala ćete svakoga dana u KSET-u uz ultrajeftinu kavu i sokove imati priliku prisustvovati raznim sadržajima zanimljivima kako bendovima, tako i svima ostalima koji vole i podržavaju glazbenu i općenito alternativnu scenu! Točan program dnevnih događanja ćemo objaviti nešto kasnije, a zasad vam donosimo večernji program festivala.

 

Festival će se ove godine održavati od 16.5. do 20.5., s pauzom 18.5. Dakle, dani održavanja festivala su ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak. Što se tiče samih izvođača, potrudili smo se pružiti vam što više kvalitetnih i raznovrsnih izvođača, uz što pristupačniju cijenu. No, o cijenama kasnije. Pređimo sada na sam program...

 

ORVEL

Orvel je osnovan 01.01.2009. godine. Sami sebe nazivaju post-punk revival bendom. Od osnutka članovi rade na materijalu koji je zabilježen na studijskom albumu “Devet” koji je trenutno u stadiju postprodukcije. U međuvremenu je snimljen i video za pjesmu “Ja sam svjetlo, ja sam bol” koji ćete uskoro moći pogledati na www.vimeo.com/orvel i na myspace stranici benda, gdje se trenutno može vidjeti kratki video i instrumental pjesma “Interview”.

http://www.myspace.com/orvelband

 

MAN ZERO

Iza imena Man Zero se još od 2001. godine krije četvorka koja njeguje zvuk koji možemo opisati kao ambient post-rock čvrste ritam sekcije, sanjivih melodijskih linija te bučnih gitarskih pasaža. Svoj glazbeni izričaj temelje na kombiniranju zvuka čikaških bendova 90-ih sa zvukom bendova drugog vala post-rocka (Mogwai, Explosions In The Sky). 2009. su snimili 9 pjesama, te ih izdali na svom debitantskom albumu “Telemark”.

http://www.myspace.com/manzer0

 

VIRVEL

Virvel je nastao 2000. godine u Beogradu, a sastoji se od četiri glazbenika (Tijana, Zoran, Vlada i Dejan), koji su prije osnivanja Virvela skupljali iskustvo kroz godine rada u nekoliko renomiranih Beogradskih bendova. Dosad je bend održao mnogo uspješnih koncerata i izdao dva albuma. Kroz eksperimentiranje sa gotovo svakim glazbenim žanrom, Virvel je stekao status iznimnog koncertnog iskustva. Dok kritičari njihov zvuk opisuju kao post-rock, bend za njega kaže da predstavlja “stvaranje atmosfere drugih mogućnosti uz korištenje osnovnih rock alata”. Svoja dva albuma je bend izdao na vlastitom labelu, odabirući ljude s kojima će surađivati i način suradnje.

PS: Naš prvi susret sa bendom je bio kad smo na MTV-u vidjeli njihov spot za “Brzi svemir”. I pali smo na guzicu od genijalnosti. Imamo osjećaj da efekt koncerta neće biti različit.

http://www.myspace.com/virvel

Ulaz se otvara u 20h. Cijena dnevne ulaznice je 45kn.
Cijena festivalske ulaznice do 9.5. je 85 kn, a iza tog datuma je 100 kn. Uz kupljene festivalske ulaznice pripremamo i prigodne poklone! Dnevne ulaznice će se moći kupiti samo na blagajni kluba tu večer.

koncert