Blink 182 vs. Sum 41 slušaonica

Snaga je u brojevima.

Sa američkog kontinenta dolaze nam dva benda koja su svojim zvukom prodrmala svijet i osvojila srca milijuna fanova diljem svijeta. Premda je pop punk sam po sebi priličan oksimoron njima to nije bitno jer ne mare za žanr i klasifikaciju i miješaju utjecaje gdjegod stignu. Četiri godine razlike između kickstarta djelovanja ova dva benda čini se malo, a razlika velika. No otkad su nam razlike toliko bitne? Momci praše odličan rock i upravo iz tog razloga ovoj slušaonici neće nedostajati plesnih hitova, skakutavih riffova i njima svojstvenih pošalica na vlastiti račun.

Blink 182
Ovaj kalifornijski trio iza sebe ima dugu karijeru i zavidnu diskografiju. Kako to biva u američkom snu, sve je počelo u garaži i s lošim sviranjem, a doseglo je platinaste razmjere uz jednog od najboljih bubnjara današnjice. No nas ne zanima komercijalni uspjeh. Zanimaju nas energične pjesme poput Dammit i What's My Age Again ili ponešto ozbiljnije u stilu Adam's Song i Stay Together For The Kids uz koje ćemo provesti večer i prisjetiti se zlatnog doba jednog od nama
najdražih novijih rock bendova. Nakon mnogo godina svađa i razdvojenosti, tragedija i nostalgični duh ponovno su zbližili Blinkovce, a mi ćemo u čast tome pustiti i pokoju +44, Box Car Racer i Angels & Airwaves pjesmu kao dokaz da ipak sve te godine nisu zabušavali.

Sum 41
Vrckasti Kanađani osebujnog zvuka oprali su ljestvice u ranim nultima svojim hitom Fat Lip nakon kojeg je sve krenulo. Uz primjese metala i melodičnih zvukova njihova je glazba nabijena energijom, a live koncerti obiluju iznenađenjima i odličnim scenskim nastupom. Njihova "dobra tramvaj muzika" varira od oštrih The Hell Song, In Too Deep i Underclass Hero do srcedrapajućih With Me, Best Of Me i Pieces i sigurno će vas prisjetiti na neka bolja vremena.

Svi ih znamo, svi ih volimo i premda se dečki nikad nisu odvažili zaviriti malo u naše krajeve, možemo se osladiti ovom slušaonicom u nadi da će jednom svratiti barem na godišnji odmor.

DJs: Mildred Pepperscoops & D

Ulaz se otvara u 20:00 sati. Karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 5 kn uz x-icu, odnosno 10 kn bez iste.

slušaonica