Scout Niblett

Žedno Uho predstavlja:

Pod stogodišnjim drvetom sjedi žena s gitarom u rukama, pjeva nam pjesmu o Neptunu. Pjesma je iskrena i intimna. Njen minimalističan pristup glazbi u ovom vremenu ekonomske depresije budi u nama osjećaj nevinosti. Iznad nas prolazi ptica rugalica.

Njeno ime je Scout Niblett.

Britanska kantautorica s boravištem u Sjedinjenim državama. Scout Niblett pojavila se na sceni prije desetak godina kao svojevrsni otočki odgovor na pravu malu invaziju iznimno nadarenih i pametnih kantautorica koja je dolazila s druge strane Atlantika. Premda često uspoređivana s Cat Power i PJ Harvey, Scout je svojim neupitnim skladateljskim darom u kombinaciji s moćnim glasom i ogoljenim, minimalističkim zvukom, kojeg u pravilu čine samo gitara i bubanj, stvorila vlastiti prepoznatljivi izraz koji je svoju potvrdu dobio i kroz pet redom hvaljenih albuma.

Svoj je obol zvuku većine njenih izdanja dao i neizbježni Steve Albini, čovjek koji je svojom karakterističnom produkcijom obilježio izdanja niza velikih glazbenih imena kao što su The Jesus Lizard, Pixies, Nirvana, PJ
Harvey, GY!BE, Nina Nastasia, Dirty Three, Joanna Newsom, Low, Slint i mnogi, mnogi drugi. Poznato je da Albinijev prepoznatljiv producentski rad ponajviše do izražaja dolazi kod kreiranja zvuka gitare i bubnjeva, pa je samim tim i njegov utjecaj na konačni zvuk Scout Niblett kudikamo veći negoli kod glazbenika koji u svom radu koriste bogatiji instrumentarij.

Posljednji u nizu albuma proizašlih iz ove suradnje lanjski je „The Calcination of Scout Niblett“ kojeg ova glazbenica uz pratnju bubnjara promovira na još jednoj europskoj turneji.

Ulaznice po cijeni od 45kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 60kn. Ulaz se otvara u 20h a koncert će početi u 21:30.

website
myspace
last.fm

Karte u pretprodaji kupite u Dirty Old Shopu i Rockmarku po cijeni od 45 kn, a na ulazu će koštati 60 kn.
koncert, indie rock