Big Bad Sound Machine: Cojones + Finger Trigger Happiness

"...ok, i prolazim kraj KSET-a i čujem neko skandiranje 'mu-do-nje, mu-do-nje' i 'Bojane skini se'. Neki tip s pljugom me značajno pogleda i kaže zmaj ne grize. Al' pošto sam ionako bio leteći i nisam htio doma, mislim si, ući ću unutra da vidim koji bog se tu dešava.

Nije naravno besplatno, 20 kuna i dok si razmišljam dal' da idem unutra skužim da već imam ulaznicu. Prije nego što sam stigao razmislit' zašto i kako ja imam ulaznicu, došli su do mene zvukovi neke frantične gitare, moguće najbolji rif koji sam čuo, al' ne sjećam se kako je išao. Ok, odlučim uć' unutra i odjednom, bam, svjetlosni efekti, vizualizacije, buka, sve se stopilo u neku brutalnu harmoniju... Bubnjar je majke mi imao 5 ruku, ne znam šta je radio al' to nije bilo s ovog svijeta, bas bokte kosti su mi vibrirale u ritmu distorziranog bluza, dvije gitare, ispreplitanje zvukova, simfonija totalno... onak'... i onda ovaj krene pjevat' i odnese te, jednostavno te nema više nigdje.

Pitao sam ove na ulazu tko svira, al' su se moje riječi izgubile negdje u prostoru i vremenu, pošto se upravo u tom trenutku po sredini kluba otvorila crvotočina, neki portal u sedmu dimenziju. Ljudima oko mene je već mozak očito eksplodirao, s obzirom na to da se nitko od njih nije obazirao na ogromnog vatrenog zmaja na galeriji. Odem naručit' prvenstveno jer me strah zmaja pa da ga mogu zalit', ali dobivam komad plutonija jer da, odjednom smo u Adamsovom 'Restoranu na kraju svemira'...

Prije nego što sam se totalno rasprsnuo u ništa, uspio sam pogledom uhvatiti 'Cojones - promocija novog albuma' na nekom plakatu. Odjednom pjesma završi, a ja se istog trena nađem ispred kluba s pivom u ruci i potrganom ulaznicom u džepu. Unutra se deru 'mu-do-nje mu-do-nje' i 'Bojane skini se'. Pitam nekog tipa s pljugom jel vidio zmaja možda dok je bio unutra, rek'o je da ne al' da je čuo da zmaj nije opasan..."

Pretpostavljamo da će tako nekako ići prepričavanje dojma koncerta Cojonesa 20.4. u KSET-u. Svi vi koji planirate ići ionako znate što vas čeka. Za zagrijavanje su zaduženi dečki iz Županje, Finger Trigger Happiness. Imaju netom snimljeni album - stoner/blues/rock’n’roll na slavonski način.

 Ulaz se otvara u 20 h. Karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 20 kn

koncert