Hadouken! vs Enter Shikari

Hadouken! je mladi britanski bend, osnovan 2006. godine u Leedsu, čiji su potencijal prepoznali organizatori EXIT-a te ih po drugi put dovode na festival, ovog puta kao jednog od headlinera. James Smith, pjevač, tekstopisac i producent, zajedno s djevojkom te dvoje prijatelja osniva nezavisni diskografski label "Surface  Noise Records" pod čijim imenom izlaze nadolazeći singlovi i albumi. Bend je dobio ime po posebnom potezu  bacanja vatrene kugle nazvanog "Hadouken" u igrici Street Fighter, a svrstavamo ih među britanske new rave bendove. Karakteristični su po tome što u svoju glazbu, između ostalog, ugrađuju elemente techna sa samplovima iz Nintendo Game Boya što rezultira energičnim hardcore zvukovima koji nas drže budnim do samog kraja. Hadouken! pjesme govore o problemima današnje kulture mladih, komercijalnom prisvajanju underground glazbe, a tematika njihovih novijih materijala  se vrti oko nuklearnog rata  tj. ratovanja općenito.

Priča o drugom bendu ove nabrijaonice počinje davne 2003. godine, a 2006. odlučili su stvoriti novi imidž uzevši mnogo zvučnije i scenski privlačnije ime: Enter Shikari.

Iste godine nastao je i "Ambush Reality", nezavisni diskografski label koji je u vlasništvu članova benda. Enter Shikari se mijenjaju gotovo iz pjesme u pjesmu, a posve sigurno iz albuma u album, što ih čini osebujnim suvremenim izvođačima. Sa svih osam stopala čvrsto na zemlji, dečki pišu o solidarnosti i iskvarenosti dodajući elemente trancea, hardcorea i techna u svoju glazbu. Oni su bend koji je independent od svojim početaka do svojih zlatnih trenutaka kojih će nesumnjivo biti sve više i vrlo vjerojatno neće nikad naučiti plivati u mainstream vodama, ali to je upravo njihova čar i time su oni bend koji nadilazi vrijeme. Nedavno su izdali i novi singl za album koji su tek krenuli osmišljati.

 “Destabilise” mnogi uspoređuju s nečime sa zadnjeg Hadouken! albuma, ali Enter Shikari su svoj karakterističan zvuk iskovali još dok ovi nisu ni postojali. Metalcore, post-hardcore, electronica i dubstep zvuče suludo složeni zajedno u rečenici, ali u audio formatu to je posve druga priča. Nešto žešći, ali nimalo manje zabavni od Hadouken! a popravit će bilo koje raspoloženje, a možda vas i natjerati na drugačije razmišljanje o životu.

Bolji warm up za Pendulum vs The Prodigy niste mogli ni poželjeti!

Retrostep DJs: Zonzo & Mildred Pepperscoops

Ulaz se otvora u 20:00 sati. Karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 5 kn uz x-icu, odnosno 10 kn bez iste.

slušaonica