Riddim'n'Culture: Dub Spencer & Trance Hill

Riddim'n'Culture predstavlja:

Dub Spencer & Trance Hill(Zürich, Echo Beach)
w/
Trip To Zion DJs
Riddim'n'Culture Sound

...psihodelični dub reggae koji baca u trans...

 Dub Spencer & Trance Hill
(www.dubspencer.ch, www.myspace.com/dubspencertrancehill)

Iza ovog interesantnog imena kriju se četiri odmetnika iz Švicarske, najbrži pištolji Züricha i jahači neobičnih konja. ... ili ne. Zapravo, kriju se četiri glazbenika čije je ime inteligentna igra slovima imena dvaju junaka spaghetti western filmova Buda Spencera i Terrencea Hilla, a Riding Strange Horses ime je albuma koji nam dolaze predstaviti.

Iza sebe već imaju dva albuma Nitro i Return Of The Supercops na Echo Beach, vodećem njemačkom dub labelu. Ako već niste, zapamtite ime Echo Beach jer su Seeed, Groove Corporation, Dub Syndicate, Dubblestandart i Dubmatix samo neka od imena koja se nalaze u katalogu ove diskografske kuće.

Riding Strange Horses parodičan je album, poput westerna Buda Spencera i Terrencea Hilla, kojeg čine obrade pop klasika, sladunjavih rock balada i nekoliko apsolutno opravdanih hitova iz tinejđerskih dana naših junaka. Tako su se tu našli London Calling The Clasha, Smoke On The Water Deep Purplea, Enter Sandman Metallice i kontroverzna Jeanny Falca. Tu su još Ennio Morricone, Genesis, The Ruts, ali i reggae klasik When I Fall In Love, na kojem im se pridružio originalni vokal Ken Boothe, te dub himna Blackboard Jungle, za koju je vokal snimio legendarni Lee Scratch Perry.


Trip To Zion Djs&VJs

Trip To Zion je kolektiv VJ-a, DJ-a, promotora i organizatora koji djeluje od 2005. Kao VJ-i surađivali su s velikim brojem stranih i domaćih bendova od Kawasaki 3p-a do Macka B-a. Među goste koje su nam doveli tokom ovih godina spadaju Alpha&Omega, Ez3kiel i Mungo's Hi. S pravom možemo reći da je Trip To Zion jedan od nosećih stupova urbane glazbene scene (dub, dubstep, drum'n'bass, jungle, breakbeat, trance, reggae).


Riddim'n'Culture Sound

Nekoliko puta smo ih već predstavili, a sada smo ih i prisvojili Riddim'n'Culture resident selektorice Mikhee i Mixta.

 

START: 20:00h

Karte kupite po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna u Dirty Old Shop-u (Tratinska 22) ili u KSET-u, a na ulazu  karta će koštati 45 kuna.


Riddim'n'Culture u budućnosti:
16.03.2011. Zenzile (Angers, FR)  w/ Dirty Old Empire


Riddim'n'Culture zahvaljuju na podršci...
Reggae.hr (www.reggae.hr)
Zion Radio (Radio Student 100.5 Mhz)

Kingston Cd & Vinyl Shop (Radićeva 3)
Dirty Old Shop (Tratinska 22)
Seasplash Festival (
www.seasplash.net)
Trip To Zion (
www.myspace.com/triptozion)
Kristijan Smok (fotograf)
Balkanfarraj & Balkan's Hi Fi (
www.myspace.com/balkanshifi)
Jabbaton (
www.myspace.com/jabbaton)

koncert