Jazz Caffe: Rotterdam Ska Jazz Foundation + Joke

ROTTERDAM SKA JAZZ FOUNDATION

Ovaj Rotterdamski bend u svojem osmogodišnjem djelovanju izgradio je jedinstveni pristup muzici 60-ih godina, upakirao je u jazz/reggae/ska/rock-steady i soul paket i nametnuo joj bogatu instrumentalnu interpretaciju.

Muzičari koji su do sada izdali tri studijska albuma i sudjelovali na nizu LP-ova između sebe sviraju devet instrumenata, a u zvuku njihove muzike skoro da se može osjetiti vrućina i dim nekog starog podrumskog bara u New Orleansu, ona vrsta vibracije koja preuzima cijelo tijelo i nema joj se smisla opirati.

Ipak, kao što i oni u svakoj prilici naglašavaju da nisu retro bend, prema količini energije i živosti koju prenose kroz svoju muziku i nastupe, teško da ih možemo svrstati u neku kategoriju iz prošlosti. Za njihov nastup nam neće trebati nikakav vremeplov, samo iskrena želja za dobrim provodom.

http://www.rsjf.nl/

http://www.myspace.com/rsjf

 

JOKE

Uvijek dragi gosti u Zagrebu koji Hrvatsku zovu svojim drugim domom, kontakt s publikom ostvaruju sve boljim poznavanjem hrvatskog jezika, sve češćim suradnjama sa hrvatskim muzičarima i bendovima i uvijek prisutnom spremnošću da nastupe zaliju dobrom domaćom rakijom, koju su na novom albumu i opjevali.

Eksplozija koju postižu na pozornici, dobro potkovana mješavinom rock, hip hop, reagge i punka, nadilazi bilo kakvo spominjanje granica, što državnih, što muzičkih.

Najnoviji album "En vente dans ce monde de merd", na kojem su, osim hrvatskih, sudjelovali i muzičari iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Afrike kao da govori upravo o toj univerzalnosti i slobodi muzike koja kada staviš slušalice i zatvoriš oči progovara nekim svojim jezikom, a tonovi trube, saksofona, trombona, bubnja, bassa i gitare putuju kilometrima daleko od pariških predgrađa iz kojih potječu i podsjećaju nas da smo ispod nametnutih etiketa, svi mi samo ljudi.

Joke je tu da raspiri zaostale atome tromosti i pasivnosti koje nam je zima nametnula. Vrijeme je za pokret, vrijeme je za slobodu, vrijeme je za skakanje u KSET-u!


http://www.joke-joke.net/

http://www.myspace.com/dibimjoke

 

Ulaz se otvara u 20:00 sati. Karte kupite po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna u Dirty Old Shop-u (Tratinska 22) ili u KSET-u (Unska 3), a na ulazu  karta će koštati 45 kuna. 

koncert