The Young Gods

Punih 25 godina staža na sceni čini The Young Gods (Švicarska) jednim od najdugovječnijih europskih electro-industrial bendova. Uzevši ime po jednom od prvih izdanja kultnih Swansa ova je švicarska trojka već svojim prvim albumom dobrano uzdrmala europsku glazbenu scenu pa im je tako jedan od tada najvećih britanskih glazbenih magazina Melody Maker istoimeni album prvijenac 1987. proglasio albumom godine, što je za jedan švicarski bend dotad bilo gotovo nezamislivo.

Već dvije godine poslije, The Young Gods snimaju novi veliki album "L'Eau Rouge", pravo malo remek djelo industrial rocka u kojem su isprepleli široku lepezu utjecaja u rasponu od kabareta do metala, a s kojim ujedno postaju jedan od najutjecajnijih izvođača ovog žanra u povijesti među čijim se obožavateljima nalaze i imena poput: Nine Inch Nails, Ministry, Mike Patton, David Bowie, Sepultura, The Chemical Brothers, Maynard James Keenan (Tool) i The Edge (U2).Grupa je na vrhuncu popularnosti 1992. kad im se singl "Skinflower" skinut s četvrtog albuma "T.V. Sky" redovito vrti na MTV-u i kad dolaze do milijunskog auditorija te postaju jednim od udarnih brojeva na plesnim podijima underground klubova širom svijeta. Nedugo potom, upravo pod njihovim utjecajem svoje ključne albume snimaju Nine Inch Nails i Ministry dovevši u post-grunge eri industrial rock do gotovo nezamislive popularnosti, a The Young Gods polako nestaju iz fokusa javnosti u koji se vraćaju tek kad ih spomenu njihovi štovatelji poput Davida Bowiea koji je svojevremno na novinarski upit da li je album "Outside" snimio pod utjecajem  Nine Inch Nails odgovorio: „Ne, na mene je utjecao švicarski bend The Young Gods“.

Uz takve preporuke te uz činjenicu da su lani objavili novi u nizu sjajnih albuma nazvan "Everybody Knows" kojeg upravo na ovoj turneji promoviraju, jasno je da je ovo koncert koji se ne propušta.

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 80 kn.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert