Jazz Caffe: Tiptons Sax Quartet and Drums

The Tiptons Sax Quartet and Drums čine svjetski poznati jazz glazbenici: Jessica Lurie, Amy Denio, Sue Orfield, Tina Richerson i Chris Stromquist.

JESSICA LURIE
Jessica Lurie nam dolazi iz New Yorka, multi-instrumentalistica i kompozitorica na čijem se glazbenom izričaju može osjetiti utjecaj raznih žanrova, on ipak uvijek zadržava njen autentični zvuk. Njeni instrumenti su saksofon, flauta, klarinet, glas i harmonika, a njen je eksperimentalni jazz pod utjecajem klezmera i balkanske tradicionalne glazbe. Kao kompozitor i glazbenik surađuje s nekoliko sastava: Tiptons Sax Kvartet, The Living Daylights Trio, latin-funk sastavima La Buya i Zemog, i Sheqer, brooklynškim sastavom koji je okrenut tradicionalnoj balkanskoj glazbi. Dokazuje se i u ulozi  bandleadera vlastitog Jessica Lurie Ansambla,

2009. godine izdala je album "Shop of Wild Dreams" za vlastitu diskografsku kuću Zipa!Music koju je osnovala 9 godina ranije. Album diljem svijeta dobiva priznanja a opisuju ga ovako: "Originalan, potpuno nepredvidljiv i pun duhom – nazvat ćemo ga eksperimentalni jazz jer je jazz jedini žanr koji je dovoljno velik da ga obuhvati, ali čujemo utjecaje istočno europskog koralnog pjevanja, američkog country gospela, i dubokih funk grooveova."

AMY DENIO
Amy Denio je kompozitorica, pjevačica, multi-instrumentalistica, ton-majstor te glavni osnivač Tiptonsa. 1986. je pokrenula vlastitu diskografsku kuću Spoot Music.
Njeni instrumenti su njen glas, saksofon, klarinet, električna gitara I bass.
Amy je do sada surađivala s izvođačima iz Istočne I Zapadne Europe, Japana, Indije I Sjeverne Amerike te je izdala 32 albuma. Nastupala u Sjevernoj Americi, Brazilu, Argentini, Japanu, Hong Kongu, Indiji, Tajlandu, I diljem Europe.

SUE ORFIELD
Sue svira tenor saksofon preko 30 godina. Trenutno živi u Eau Claire, Wisconsin. U svojim nastupima eksperimentira sa raznim žanrovima glazbe popout blues, jazz, rock...
Trenutno nastupa sa Rada Dada, The Lucy Creek Blues Band, Catya's Trio, Code Blue, The Catfish Walker Band, Deep Water Reunion, The Flarecatz, Willie Walker and the Butanes, The Icons, The Roxxy Hall Band, itd.
Sue je također osnovala I vlastitu grupu The Sue Orfield Band (SOB) koja izvodi njene mnogobrojne kompozicije. Pozornicu je djelila sa legendarnim izvođačima poput Dee Messina, The Indigo Girls, Bo Diddley, Ann Wilson of Heart, Dizzy Gillespie, Clark Terry, i Bobby McFerrin.

CHRIS STROMQUIST
Chris, koji nam dolazi iz New Yorka, svira bubnjeve I perkusije koji ima iskustvo širokog raspona u jazz, afro-kubanskoj, brazilskoj I balkanskoj glazbi. Od 2002. je član nama dobro poznatog folk-punk banda, Kulture Shock.
Učestalo nastupa s bendovima poput Kultur Shock, Slavic Soul Party, Zemog El Gallo Bueno, The Tiptons Sax Quartet & Drums I s brojnim drugim izvođačima.

TINA RICHERSON
Tina je dobro istrenirana saksofonistica koja zahvaljujući dugogodišnjem uvježbavanju unosi svestranost i raznolikost u jazz glazbu. Trenutno nastupa s Tiptons-icama, Seattle Womens Jazz Orchestra, te s jazz kvintetom Hard Bop or Not?. Prvi put se predstavila američkoj publici dok je još pohađala University of Washington. Tina je prva žena koja je nastupila sa Seattle Jazz Reporty Orchestra. Nastupala je sa poznatim glazbenicima poput Claudio Roditi, Don Lanphere, Jon Goforth, Gretta Metassa, Frank Grace, Mallet Jazz, i sa  jazz triom Love Must Swing.

Svi članovi ovoga sastava su pohađali i završili svjetski poznate studije te su u svojim dugogodišnjim karijarama osvojili mnogobrojan niz nagrada. Nastupaju u raznim solo projektima diljem svijeta, a kako zajedno zvuče, dođite, i poslušajte.

Ulaz se otvara u 20:00 sati, a koncert počinje u 21:30. Karte se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 45 kn u Dirty Old Shop-u (Tratinska 24) ili KSET-u (Unska 3). Na dan koncerta karte će koštati 60kn.



koncert