Kayo Dot + Tartar Lamb + Jeremiah Cymerman

KAYO DOT (SAD)
TARTAR LAMB
(SAD)
JEREMIAH CYMERMAN
(SAD)

Nakon razlaza progresivnog metal benda maudlin of the Well cijenjeni njujorški avangardni glazbenik i multiinstrumentalist Toby Driver 2003. godine osniva Kayo Dot i već prvim albumom "Choirs of the Eye" objavljenim za Johna Zorna i njegov Tzadik na sebe skreće pažnju glazbene javnosti stvorivši jednu od najuvjerljivijih fuzija death metala, post rocka, jazza i klasične glazbe koja se dotad mogla čuti.

Interes koji su Toby i društvo gajili prema orkestralnoj glazbi odrazila se kako na skladanje pjesama koje su, bez obzira na povremene improvizatorske izlete, bile čvrsto strukturirane i sa zamjetnim utjecajem suvremene klasike, tako i na njihove koncerte koji se sve češće održavaju u teatrima i klasičnim koncertnim dvoranama na uštrb klubova u kojima je njihova glazba potekla, a oni kao glazbenici stasali na sceni.

Hvaljenim lanjskim četvrtim po redu albumom "Coyote" objavljenim za Hydra Head, etiketu osnovanu od strane Aarona Turnera, lidera nedavno umirovljenih Isis, Kayo Dot su nam još jednom uvjerljivo demonstrirali svoju iznimnu sposobnost za premošćivanjem žanrovskih podjela u koju ćemo se ovoga puta moći i uživo uvjeriti. Bit će to Tobyev drugi nastup u Zagrebu u manje od godinu dana budući nas je već proljetos oduševio kao bas gitarist sjajnih Secret Chiefs 3, a uz Kayo Dot on i violinistica Mia Matsumiya nastupit će i kao Tartar Lamb, dok će nam se klarinetist Jeremiah Cymerman predstaviti i u solo izdanju. Sve u svemu jedna prebogata večer za sve ljubitelje eksperimetalne glazbe.

 

“Coyote may have a number of different elements competing within the album itself, but centering around Sueta’s story, they find harmony with each other and produce an album both beautiful and eerie.” Dusted Magazine

 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 60 kn.

Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert