QOTSA vs. Foo Fighters

Iz pepela Nirvane i Kyussa kao dva od najutjecajnijih rock bendova s kraja osamdesetih i početka devedesetih izdigli su se nezaustavljivi rock divovi današnjice

Energični, dramatični i orgazmični kraljevi suvremenog rock zvuka donose nam svoje nečiste misli i najmračnije želje u najboljoj kombinaciji - cjelovečernjem programu. Premda zvuče žestoko i nabrijano njihovo pakosno rokersko divljanje ponekad prelazi u koketiranje s akustičnim baladama i nježnijim zvukom. Svestranost im je samo jedna od kvaliteta, a predstavljamo ih u dobitnom duetu:

Foo Fighters su početkom devedesetih eksplodirali na scenu. Snažni riffovi i velike melodije dovele su ovaj tek formirani bend na radio i usadili ih u uši svekolike publike. Minimalistički korijeni ostali su srž njihove glazbe do današnjeg dana, a njihov prljavi zvuk i teški tekstovi čine ih jednim od najcjenjenijih suvremenih rock bendova. Da, volimo prljavo i volimo Fighterse, a posebno volimo sirovi rokenrol.

Queens Of The Stone Age bi se mogli opisati kao munja u bočici - komprimirana audiostimulativna žestica. Lijek za bilo koju glazbenu frustraciju leži u njihovim jedinstvenim melodijama i nerafiniranom zvuku. Prihvatili su se ideje rocka kao nečeg što bi trebalo biti dovoljno žestoko za jači, a opet dovoljno ugodno za nježniji spol. Šaranje sa tamnijim zvukom i elektroničkim elementima izdvojilo ih je iz mase i osiguralo im mjesto u samom vrhu rocka.

Osim osebujno snažnog zvuka koji stoji kao poveznica ova dva odlična benda, J. Ho i Dave svoj davno iskovani zanat utjelovili su i u nedavno osnovanom superbendu Them Crooked Vultures.

Iskustvo slušnog užitka nastojat ćemo popratiti i njihovim vizualnim uratcima na vaše i naše zadovoljstvo, a orkestratori ovog malog spektakla su vaši DJ-i: B K, Zonzo & Mildred Pepperscoops.

Program počinje u 20:00 sati. Karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 5 kn s iksicom, 10 kn bez.

slušaonica