Demonstrator: Retro Pult + Silent + Thee Mad And Hairy Wombats

Dolaskom nove godine, vraća se i Demonstrator, za koji možemo slobodno reći da je najbolji program za promociju i otkrivanje novih bendova. S novom godinom su također došle i neke promjene u programu, o kojima pročitajte pri dnu ove najave.


Čast otvaranja prve večeri u sezoni pripala je mladim bendovima RETRO PULT, SILENT i THEE MAD AND HAIRY WOMBATS.

RETRO PULT
Iz Varaždina nam stiže novost na lokalnoj glazbenoj sceni! Retro Pult tročlani je sastav koji svoju glazbu svrstava u modern rock, što nagovješta čvrst bubanj, gitaru na overdriveu, duboke bas tonove, ali i primjenu laptopa i loopova kao pomagala u pokušaju kreiranja savršenog zvuka uživo. Iako postoje nešto manje od tri mjeseca, članovi grupe Retro Pult (Damir Šalajić - bubanj i backing vokali, Igor Kranjec - synth i bas gitara, Janko Kralj - glavni vokal i gitara) već su uspjeli snimiti tri autorske pjesme (producent Petar Horvat, Pušćine), koje možete besplatno skinuti sa njihovog MySpace profila, www.myspace.com/retropult.
Filozofija ovih dečkiju je jednostavna: jedino što je važno je stvaranje dobre glazbe, na vaše i njihovo zadovoljstvo.

SILENT
Silent je pop/rock bend koji je nastao 2006 u Dubrovniku. Sviraju isključivo autorske stvari kojih sad imaju oko 20-ak, a nove neprestano pišu. Oduševit će vas svojim melodramatičnim pop/rock zvukom u koji su, osim ženskih vokala, uspješno ukomponirali i violinu. Definitivno su bend kakav se ne čuje svaki dan. Sami se možete uvjeriti i na www.myspace.com/silentdbk

THEE MAD AND HAIRY WOMBATS
Oni su dva frustrirana i buntovna mladića iz Zagreba koji sviraju prljav, sirov i iskren garage punk na engleskom i francuskom jeziku. Njihova glazba bi se mogla najbolje opisati kao spoj Iggya Popa i egzistencijalističke lirike Alberta Camusa (1913.-1960.).
www.myspace.com/theemadandhairywombats

Ulaz se otvara u 20 sati, a karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 10 kn na dan koncerta.

 

Uveli smo i neke promjene u konceptu programa, tako od prvog mjeseca Demonstrator nije samo prilika za dobru svirku već i natjecanje. Jednom mjesečno od vaših prijava odabrat ćemo tri benda s autorskim stvarima koji će nastupati u KSET-u, a glasanje će se odvijati na licu mjesta. Bit će podijeljeno između tročlanog žirija i publike, a pravo glasa dobivaju svi pojedinci koji kupe kartu na dan koncerta. Natjecanje će se odvijati od siječnja do listopada i prilično je jednostavno. Bend koji skupi najviše glasova publike + bodova od žirija, odnosi konačnu pobjedu.

A nagrade? Pošto već i vrapci na grani znaju kako je Brucošijada FER-a najbolji tulum na ovim prostorima, odlučili smo se i na jednu uistinu velikodušnu nagradu. Pobjednik dobiva jedinstvenu priliku da ove godine zasvira na ranije spomenutoj manifestaciji i osvoji publiku svojim zvukom, šarmom, a ne sumnjamo ni u dobar izgled.

Ako mislite da upravo vi imate ono što treba, prijave šaljite na demonstrator@kset.org

koncert