Jabbaton & Ridim'n'Culture: Jazzsteppa

Unikatan spoj žanrova glazbe s početka dva različita stoljeća. Dubstep upoznaje Jazz.

Godina je tek započela i ako vrijedi ona stara da se po jutru dan poznaje malo je reći će biti glazbeno jako zanimljiva. Na prvoj ovogodišnjoj JabbaTon zabavi, ovoga puta pripremljenoj u suradnji sa zagrebačkim projektom Riddim'n'Culture, čeka Vas iznimna glazbena poslastica imena Jazzsteppa

JAZZSTEPPA (London, Berlin)
U prosincu 2006. u jednom starom jazz klubu istočnog Berlina održao se dvotjedni festival eksperimentalne glazbe. Jazz glazbenici, DJ-i i producenti iz cijele Europe okupili su se oko projekta koji je evoluirao u
Jazzsteppa. Danas ga čine dvoje glazbenika, Gal Moore i Gal Bar-Adon, koji osim što svoj nastup temelje na vlastitoj produkciji sviraju trombon i bubnjeve.

Iako im je povijest kratka, kao što je i povijest dubstepa, nekoliko postignuća ne može se prešutjeti. Četiri single izdanja, dva EP-a i jedan istoimeni self released CD na MG77 i HotFlush Recordings labelu. Posljednje izdanje je "Fuck Jazzsteppa EP" na kojem im se među ostalim pridružuju Borgore i Phokus. Tu su i nastupi na legendarnim festivalima: Boom!, Fusion, Glastonbury i MELT DOWN u organizaciji Massive Attacka, te podrška koju im pružaju Mary Anne Hobbs i Giles Peterson. 



Osim gostujućeg dvojca nastupiti će i domaći JabbaTon DJi: Yesh!, Venom, Rea i Mayo uz vizualne kulise VJ Polygona.

 

Kao i inače na svim JabbaTon večerima, određen je i prigodni neobavezni dress code, ovaj puta s odjevnim kombinacijama u znaku kariranog uzorka. Dakle za sve one koji se pojave odjeveni u kariranu košulju, hlače, majicu ili kapu ulaz je 35kn, a za ostale nekarirane 45kn. Vrata kluba otvaraju se u 22:00h.


JabbaTon i Riddim'n'Culture zahvaljuju na podršci...
Reggae.hr (www.reggae.hr)
Zion Radio (Radio Student 100.5 Mhz)
Kingston Cd & Vinyl Shop (Radićeva 3)
Dirty Old Shop (Tratinska 22)
Seasplash Festival (www.seasplash.net)
Trip To Zion (www.myspace.com/triptozion)
Kristijan Smok (fotograf)
Balkanfarraj & Balkan's Hi Fi (www.myspace.com/balkanshifi)