Openyourlegs - Psychobilly Festival

Ati Edge and the Shadowbirds (HUN)
Ati Edge nam dolazi po treći put u Zagreb. S bendom Silver Shine postigao je izvrsne reakcije domaće publike. Njegov straight edge utopljen u psycho na DIY način crpi nevjerojatnu energiju iz obje subkulture, pretvarajući je u specifičan spoj divljeg rockabillya i garage rock'n'rolla. Album su izdali za čuveni "Crazy Love Records".

http://www.myspace.com/theshadowbirds

Generation Mongoloid (IT)
Osnovani 2005. godine u jdnom baru u predgrađu Bologne. Stil im je pod utjecajem psycho velikana poput Batmobile, Guana Batz, Frantic Flintstones, Krewmen, Meteors i drugih, što im izričaj vodi duboko u korijene žanra. Prošle godine su izdali drugi album „Psychos from the Fog“ za talijanski Billy's Bones Records, prepun oldschool plesnih i žestokih hitova.

http://www.myspace.com/generationmongoloid

Mojo Men From Mars (ZG)
Zagrepčanima dobro poznat bend braće Fitz koji na originalan način sve moćne rockabilly utjecaje uništava prljavim garage punkom i sirovim soundom bez predrasuda. Prošle godine su bili spriječeni nastupiti na Openyourlegsu. Ove godine će se osvetiti, na što smo ponosni.

http://www.myspace.com/mojomenfrommars

Drugo izdanje regionalnog psychobilly festivala Openyourlegs održat će se na dvije lokacije u Zagrebu i trajat će ukupno dva dana. Prvi dan je u petak 3. prosinca u KSET-u, a drugi dan u subotu 4. prosinca u AKC Medika. Cijena ulaznice iznosi 45 kuna po danu na ulazima klubova, bez pretprodaje.

koncert