Screaming Females

...jedan od onih bendova. Koji razvaljuje mozak; mijenja živote; oživljava i redefinira što glazba znači onima čija se vjera možda ugasila...

Screaming Females dolaze nam predstaviti svoj novi album Castle Talk, koji je izašao 13.9. za Don Giovanni Records. Sastav posjeduje ethos, pogon i duh, koji je velikima činio velikane punka u vremenu kad sve manje i manje izvođača ima hrabrosti tako djelovati.

www.screamingfemales.com

www.myspace.com/screamingfemales

Screaming Females su gitaristica i pjevačica Marissa Paternoster, Jarrett Dougherty na bubnjevima i basist Michael Abbate. Sastav su oformili 2005. u New Brunswicku. Na samom početku morali su se suočiti s najvećim problemom karijere - s obzirom na nedostatak mjesta u gradu gdje je ulaz otvoren i za maloljetne osobe, ispočetka su teško dogovarali koncerte. S DIY radnom etikom kao fundamentalnim ciljem, rješenje je bilo stvoriti prostore za koncerte u vlastitim podrumima. Rješenje nastalo iz potrebe scene New Brunswicka u konačnici je dovelo do stanja uma koje je ponos sastava.

Nakon 4 godine tokom kojih su odradili 300 samo-angažirajućih koncerata na netradicionalnim lokacijama, spavali na podovima diljem SAD-a, izbacili dva DIY izdanja Baby Teeth i What If Someone Is Watching Their TV?, izdaju Power Move za Don Giovanni Records, izdavača iz njihovog rodnog grada, koji cijene iste vrijednosti kao i Screaming Females, a vode ga njihovi prijatelji.

Posljednjih godinu dana neumorno su svirali u sklopu Power Move turneje, dijelili stage s Dinosaur Jr., Throwing Muses, Jay Reatard, Arctic Monkeys, Dead Weather, Jeff the Brotherhood, Ted Leo and the Pharmacists. Privukli su pažnju mainstream svijesti zbog svog nježnog punk rocka i žestokih nastupa.

Na Castle Talku proširuju svoje mogućnosti, rastući kao jedno, s najkompleksnijim i najsamopouzdanijim kompozicijama do sada.

Ulaz se otvara u 20:00 sati. Karte se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 25 kn.

koncert