A Storm of Light

A STORM OF LIGHT (SAD)

Premda je Josh Graham poznat i kao gitarist te suosnivač grupa Red Sparowes i Battle of Mice, ipak je ovaj izniman umjetnik slavu u svijetu glazbenog undergrounda stekao prije svega svojim fantastičnim vizualizacijama rađenima za Neurosis zbog kojih je prihvacen kao punopravni član ove kultne grupe. Uslijed razmimoilaženja oko smjera u kojem bi se njihova glazba trebala kretati Josh napušta Red Sparowes i početkom 2008. s basistom Domenicom Seitom osniva A Storm of Light. Već prvim albumom "And We Wept the Black Ocean Within" Josh i Domenic opravdavaju visoka očekivanja nastala na osnovu dotadašnjeg im rada, stvorivši izniman spoj metala i ambijentalne glazbe s uplivima industriala i psihodelije. S drugim, lani objavljenim albumom "Forgive Us Our Trespasses" odlaze još korak dalje otvorivši se prema zvuku americane i grupama poput Woven Hand i 16 Horsepower, koje Josh navodi kao one koji su zajedno s Nickom Caveom i PJ Harvey presudno utjecali na današnji daleko ekspanzivniji, gotovo epski zvuk grupe A Storm of Light.


TWEAK BIRD (SAD)


Braća Caleb i Ashton Bird polako ali sigurno osvajaju publiku širom svijeta u čemu im uvelike pomažu obožavatelji poput Dalea Crovera iz legendarnih Melvinsa, koji im je producirao istoimeni album prvijenac objavljen u kolovozu, a koji ih i često zove na zajedničke koncerte. Upravo su ludi živi nastupi ono zbog čega se o ovom bučno-progresivno-psihodeličnom bendu toliko priča i zbog čega su ih, primjerice, jedni Tool lani pozvali da im budu predgrupa na velikoj američkoj turneji.


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 55kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 70kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert