Mark Olson

Šest je godina prošlo otkad je suosnivač, pjevač i gitarist jedne od najvažnijih alt-country grupa u povijesti The Jayhawks odsvirao svoj zadnji koncert u ovom gradu. Mark Olson je tada sa svojim pratećim bednom The Creekdippers i tadašnjom suprugom, inače cijenjenom kantautoricom, Victoriom Williams po drugi puta oduševio krcati KSET. Iako je mnogima dan danas neshvatljivo kako to da se Olson na vrhuncu popularnosti, neposredno nakon objavljivanja po mnogima najboljeg i najuspješnijeg im albuma Tomorrow the Green Grass, 1995. odlučio napustiti The Jayhawks, onima koji ga poznaju jasno je da ovaj izniman glazbenik ide tamo kamo ga srce vodi, a tada ga je odvelo u kalifornijski gradić Joshua Tree gdje se u potpunosti posvetio Victoriji oboljeloj od multiple skleroze. Nakon njihova rastanka koji je uslijedio krajem 2005., a koji je Olsona nedvojbeno jako pogodio, ponovo se nalazi s prijateljem i suosnivačem Jayhawksa Garyem Lourisom s kojim svira dvije kraće američke turneje, da bi se potom otisnuo na solo turneju po Europi tijekom koje nastaje većina pjesama za njegov prvi pravi samostalni album The Salvation Blues. Ploča je to prepuna tuge i ljepote, ploča koja je po tko zna koji put dokazala da je čovjek u najtežim trenucima sposoban za najljepša djela. U rujnu 2008. na festivalu u Španjolskoj po prvi put nakon Olsonovog napuštanja benda nastupa originalna postava Jayhawksa iz sredine devedesetih, a početkom iduće godine Olson i Louris objavljuju zajednički akustični album Ready for the Flood. U srpnju ove godine svjetlo dana ugledao je i Many Colored Kite, njegov prvi album za veliki Rykodisc, album kojeg nam Mark Olson predstavlja na ovoj turneji.

 

 

Na koncertu će mu se pridružiti i njegovi veliki fanovi te zasigurno najveći americana bend u ovom dijelu svijeta, riječki My Buddy Moose.


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 60kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert