Peasant + Horse Feathers

 

HORSE FEATHERS (Portland, Oregon)

Glazbu koja je utrla put stvaralaštvu Justinea Ringlea, po svemu sudeći još jednog iznimnog kantautora čije vrijeme tek dolazi, nije problem detektirati, jer Nick Drake, Will Oldham i Bruce Springsteen iz vremena Nebraska albuma prvo je što vam pada na pamet pri preslušavanju albuma njegovih Horse Feathers. Ipak, zahvaljujući suradnji s cijenjenim skladateljem i multiinstrumentalistom Peterom Broderickom (Efterklang, Norfolk & Western, M Ward, Laura Gibons), s kojim je tijekom 2005. radio na pjesmama koje ce se iduće godine naći na prvom Horse Feathers albumu, Ringle je pronašao sebi svojstven glazbeni izraz u kojem je zamjetan utjecaj suvremene klasične glazbe, pa mu je shodno tome prateći instrumentarij, kako na albumima tako i uživo, u pravilu sastavljen od gudačkih instrumenata koji su se pokazali idealnima za kreiranje prekrasne atmosfere tako tipične za Horse Feathers, atmosfere koja efektno obogaćuje Ringleove pjesme i autentičan mu glas.

“So ignore the melodrama and enjoy the littler pleasures that are provided on Thistled Spring - and there are quite a few.”
PITCHFORK

“Ringle is easily one of the few that can do it so well and lucky us, Thistled Spring is an exemplary example of what folk music is capable of when done right.”
DELUSIONS OF ADEQUACY

 


PEASANT (Doylestown, Pennsylvania)

Premda je potekao u radničkoj obitelji dvadesetčetverogodišnji Damien DeRose odlučio je djelovati pod imenom Peasant, a svoj je album prvijenac 2005. još kao srednjoškolac snimio i objavio samostalno. Poput kakvog trubadura koji svijetom hoda s gitarom u jednoj a torbom prepunom pjesama u drugoj ruci, Peasant je izvrstan pripovjedač čiji mu je novi album Shady Retreat priskrbio respekt kritike i ponukao mnoge da ga proglase novim Bon Iverom.Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i KSET-u. Na ulazu će koštati 60kn. Ulaz se otvara u 20 sati a koncert počinje u 21 i 30.

koncert