Future Islands (Baltimore, Maryland)

Ništa u početku nije ukazivalo na to da bi Future Islands mogli odigrati značajniju ulogu na sceni, jer prvi su album Little Advances objavili sami, a drugi Wave Like Home u različitim formatima na čak tri male etikete. Bilo je to ipak dovoljno da lani, nepune 3 godine nakon osnutka, na sebe skrenu pažnju jedne od najvećih nezavisnih diskografskih kuća u Sjedinjenim državama Thrill Jockeya za koji su u svibnju ove godine konačno objavili In Evening Air, album kojim je krenuo veliki proboj ove nadarene indie rock grupe prema samom vrhu scene. Njihova new waveom i synth popom inspirirana glazba, za razliku od većine im srodnika, svoj puni zamah i smisao dobiva na koncertima, gdje sjajan vokal lidera grupe Samuela T. Herringa dolazi do punog izražaja, a ovaj se pretvara u performersko čudo gotovo ravno onome kolege im i uzora iz Baltimorea Dana Deacona. Legenda o fascinantnim nastupima ove trojke proširila se i prije negoli im je prvi veliki album ugledao svjetlo dana, a sigurni smo da je odigrala i ključnu ulogu pri odluci legendarne čikaške etikete da ih uzme pod svoje okrilje. Iako je sasvim izvjesno da je pred ovim momcima velika budućnost oni se time na našu sreću ni najmanje ne opterećuju već rade ono što najbolje znaju, snimaju odlične i pametne pop pjesme, a pri tom se još i super zabavljaju.


“Due in large part to Herring's undeniably affecting vocals and lyrical laments, In Evening Air is a record that sticks. It is one for autumn, for spring, or for any moment of your life that is vividly tainted with love and all its trappings.”
TINY MIX TAPES

“In Evening Air joins the ranks of cla-ssic break-up records in its chronicling of past and lost love. Creatively, however, Future Islands looks ever onward, seeking out the post-wave without pretense.”
POP MATTERS


Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i KSET-u. Na ulazu će koštati 60kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert