Rewind

Za prvi ovosezonski REWIND jako nas veseli što ćemo ugostiti jednog od pionira beogradske drum&bass scene, svima već poznatog DJ Rahmanee-a, koji će vas uz vokalnu podršku mladog i perspektivnoga MC Rasheed-a natjerati da plešete do zadnjeg atoma snage! Uz spomenute goste, večer će upotpuniti resident DJ Chatko koji će vas zagrijati uz smooth ‘n heavy deep, soulful i liquid funk zvukove.

U nastavku možete pročitati nešto više o našim gostima.

DJ Rahmanee (BPM/Balkan Breaks, Beograd)
DJ Rahmanee počeo se baviti drum&bass glazbom i DJingom 1999. godine u malom ali kultnom beogradskom klubu Dolar, gdje je radeći slijedeće 4 godine izbrusio DJ vještinu i postao poznat u Beogradu i šire. Od tada do danas je radio kao rezident DJ u svim većim klubovima u Beogradu i bio je podrška skoro svim većim drum&bass imenima koji su gostovali u Srbiji poput DJ Hype, LTJ Bukem, DJ Marky, Grooverider, EZ Rollers, Bad Company, Mixologiests, Drumsound... U svojim setovima kombinira različite stilove drum&bass i jungle zvuka, što čini njegove setove dinamičnima i izuzetno plesnima. Kako i sam kaže, voli osjetiti atmosferu u klubu pri čemu kirurški precizno bira selekciju, a na koju nitko ne uspijeva ostati ravnodušan. Svakako bismo napomenuli da je Rahmanee i producent te da nerijetko u svojim setovima priskrbi svježe “dubplate” stvari koje su proizašle iz njegovog studija, među kojima je i remix poznate pjesme Budjav Lebac od grupe S.A.R.S., a zbog kojeg je postao vrlo poznat na našim prostorima.Ove godine imali smo ga priliku slušati na Drum‘n’Bass eXplosionu u Močvari te Input Festivalu u Motovunu, a svakako bismo napomenuli da ove godine predstavlja Srbiju na najvećem Dubstep & Bass Culture Festivalu u Europi -
Outlooku u Štinjanu pored Pule.

MySpace: http://www.myspace.com/djrahmanee
Soundcloud: http://soundcloud.com/rahmanee
YouTube: S.A.R.S. - Budjav Lebac (DJ Rahmanee DNB Remix): http://www.youtube.com/watch?v=G-3wAjYvYKM

MC Rasheed (Baseline Crew, Novi Sad)
MC Rasheed (Bojan Vuković), rođen 1986. godine u Novom Sadu. Svoju muzičku karijeru počinje sa 16 godina kao drum&bass MC, a debitantski nastup imao je već sa 17 godina, u klubu Stari Grad sa MC Shpirom. Nakon čega počinje surađivati s ekipom Baseline DJs iz Novog Sada, sa kojima već godinama aktivno nastupa po cijeloj Srbiji. Uz pomoć Baseline Crew-a, imao je prilike da dijeli pozornicu sa velikim imenima drum&bass scene poput: Jenna G, Bad Company, Gain, Teebee, Concord Dawn, Boj Lucki i Phace.
O MC Rasheedu će se, vjerujemo, još puno pričati no bitno je naglasiti da se radi o mladiću koji je, prema mišljenju afirmiranih drum&bass i jungle DJ-eva kao što su DJ Ahmaad, DJ Rahmanee i Necone, najbolji MC za bacanje rima preko drum&bass i dubstep-a.

MySpace: http://www.myspace.com/zombieflesheaters666
Soundcloud: http://soundcloud.com/dj_rasheed

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni KSET-a po cijeni od 25 kn.