Health

Zatvaranje koncertne sezone KSET-a pripast će kalifornijskoj bučno-plesnoj indie rock četvorki Health, koja zvuk distotziranih gitara efektno upotpunjava sirovim synthevima i fantastičnim bubnjanjem koje nerijetko graniči s ludilom, a koja je lani na zatvaranju desetog festivala Žedno uho u Teatru &td odsvirala jedan od koncerata godine, ostavivši bez teksta i brojnu publiku i talijanske im kolege Zu koji su prije vlastitog nastupa zapanjeno odgledali i odslušali čitav njihov koncert.

Boredoms, Liars, Deerhoof i Black Dice neka su od imena kojima su novinari najčešće baratali pri pokušaju opisivanja onoga što su prije dvije godine na svom albumu prvijencu ovi momci snimili u omiljenom im LA klubu The Smell. Može vam se čini čudnim kad netko svoj prvi album odluči snimiti u prostorima underground kluba umjesto u nekom tonskom studiju, ali što tek misliti kad taj isti bend nedugo po izdavanju prvog albuma odluči objaviti i plesne remikseve pjesama s tog albuma, jer ne zaboravite, u pitanju je u prvom redu noise-rock bend. Nema se zapravo tu puno za razmišljati jer jasno je već od samog početka da su Health jedan nekonvencionalan i iznimno originalan bend koji je svojim drugim "pravim" albumom Get Color, ali i remiksima istog koji su uskoro uslijedili, samo potvrdio da se radi o jednoj od najuzbudljivijih pojava u američkoj nezavisnoj glazbi danas.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn možete kupiti u Dirty old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 60kn. Isti se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert