Nikolina Romić + Pars + Šta ima?

Najperspektivnija mlada kantautorica Nikolina Romić - Nina osvojit će vas svojim toplim i prekrasnim glasom i zvucima akustične gitare u pratnji Damjana Čakmaka na električnoj gitari i Frederica Lanza na klavijaturama i harmonici. Riječ je o djevojci koja nosi srce na reveru, kako ju je opisao Dragaš navodeći ju kao jednu od vođa hrvatskog glazbenog ustanka. Ona pjeva o svim onim osjećajima koji prate veze i koje smo svi imali, ali ih nismo znali izraziti. Njene pjesme ne osvajaju samo uho, već i srce. Dugo je aktivna u sjenama zagrebačke klupske scene, svoju je publiku polako stvorila kroz Earbugs, Last.fm, MySpace, a onda je taj krug proširila izdavanjem debitantskog albuma "Daljine" pod okriljem Aquarius Recordsa.
Kritičari su album popratili riječima hvale, opisujući ga umjetnički najcjelovitijim i najartikuliranijim debi-ostvarenjem u zadnjih nekoliko godina i naglašavajući autorsku zrelost kojom pjesme odišu. Najčešće nastupa s bendovima koji na sličan, emotivan način doživljavaju glazbu kao Voland Le Mat, Mika Male, Bebe na vole i Olovni ples, a nedavno je bila predgrupa Tindersticksima. Do sad je surađivala s dubrovačkom grupom Izae i Dunjom Knebl, a čest je gost i počasni član etno-doom grupe [S.o.M.]. Stilom se najviše približila Joan Baez ili Joni Mitchell, a uz svoje pjesme izvodi i obrade hrvatskih tradicionalnih napjeva. Glazba se može okarakterizirati kao melankolična i psihodelična akustika, s primjesama folka, iako ona sama svoj žanr definira puno jednostavnije nazivajući ga nininim.
Za slučaj da je potrebno navesti još pokoji argument da provedete jednu intimnu, nježnu i posebnu večer u KSET-u, možda je najbolje da poslušate Ninine pjesme na:

myspace.com/ninazg
last.fm/music/Hipi
gloria.com.hr/special/nina_romic

Uz Ninu će nastupiti i Pars - vokal/gitara Petrosa. Izvoditi će autorske pjesme pomoću žica misli, nekih kemija te pokojom crnobijelom tipkom. Iako ponekad to ne uspijeva (crnonabijelo), ako Bog da 'oće! Po drugi put nastupa kao gost Nine Romić i to ga neizmjerno raduje - On skakuće u 2.licu jednine!
Žanr: psihodelija, experimentala, istina i cigani / Utjecaji : odozada / Inspiracija: Ono, ZioTrio, Bili Ajdol, MilanGleđa, Tuga u očima egzoticne zvijeri , Mantis i KSET
vise info: www.parspetrosa.com

ŠTA IMA? je četveročani bend iz Zagreba koji svira instumentalnu glazbu koja je fuzija par glazbenih stilova. Oslanjaju se na energiju, snagu, žestinu, a sastavni dio koncerta je performans, koji se sastoji od svirke, slideova, recitiranja, a ponekad i od igranog dijela kojime će zaokružiti i zavšiti večerašnji koncert.

više info: myspace.com/staimaband

Karte možete kupiti u pretprodaji za 30 kn na šanku KSET-a, na dan koncerta na ulazu za 35 kn.

koncert