Jazz Caffe: Zdenko Ivanušić Quartet

Ponovno smo vratili jazz u KSET!

Jazz Caffe sastoji se od slušaonica i koncerata koji se međusobno izmjenjuju svaka dva tjedna.
Donosimo vam program ispunjen dobrom glazbom prigodan za brzi plesnjak ili lagano chillanje po separeima. Na šanku se slobodno poslužite raznolikim izborom čajeva i uvijek dobrom, turskom kavom.

U sklopu 10. Jazz Caffe-a Vam predstavljamo Zdenko Ivanušić Quartet.

Kvartet Zdenka Ivanušića osnovan je krajem 2003. godine. To je tipični mali jazz sastav, a okuplja mlade glazbenike iz Hrvatske i Slovenije. Glazbeno i repertoarno kvartet se temelji na autorskim kompozicijama vođe kvarteta, prilagođenim materijalom iz mapa poznatih jazz velikana i opće poznatih jazz standarda. Stilski Kvartet Zdenka Ivanušića spada u suvremeni mainstream jazz. U tim okvirima nastoje se pomaknuti granice ritmičkih i harmonijskih parametara iz čega nastaje jedinstveni glazbeni izričaj.

Članovi kvarteta:

Zdenko Ivanušić - diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dinamičan je član hrvatske glazbene scene od 1990., vođa vlastitih sastava i tražen gost u različitim ansamblima i sastavima. Voditelj je Donna Lee Saxophone Quarteta. Surađuje s poznatim hrvatskim glazbenicima kao što su Zvonimir Bučević - Buč (The Bučers), Dudo Vorih, Ladislav Fidri (Super Session All Stars Big Band), Miro Kadoić (Mirokado) i s popularnim sastavima: Brain Holidays (reggae), Flyer (pop), Soul Train (p-funk). Nastupao je s brojnim svjetskim glazbenicima kao što su Randy Brecker, Bob Mintzer, Don Menza, Bobby Shew, John Riley, Earl Gardner, Peter Herbolzheimer, Kevin Mahogany, Barbara Denerlein i drugi.

Elvis Penava - završio studij jazz gitare na University of Music and Dramatic Arts u Grazu, Austrija. Bio je član nagrađenog ansambla Jujuphonics (Biberbach Jazzpreis) i Europskog jazz orkestra na 2006 turneji koju je vodio Barry Forgie (Denmark, Sweden, Germany, Netherlands, England, Wales, Scotland). Stalni je član HGM Jazzorkestra Zagreb u okviru kojeg je nastupio s mnogim zvijezdama europske i svjetske jazz scene. Dobitnik je nagrade STATUS 2008 za najboljeg jazz gitarista.

Bruno Domiter - apsolvent je u klasi prof. Howarda Curtisa na Jazz Univerzitetu u Grazu. Na seminarima se dodatno školovao kod prof. Johna Rileya. Zadnjih nekoliko godina svirao je u različitim manjim sastavima: Boško Petrović kvartet, Mih group, EzlEk. Najviše vremena svira u big bendovima (Big band Radlje, Toti big band Maribor, Kug big band Graz, Big band Slovenska Bistrica). Stalni je član HGM Jazzorkestra Zagreb u okviru kojeg je nastupio s mnogim zvijezdama europske i svjetske jazz scene.

Zvonimir Bučević Buč - od 1981. do 1985. studirao na pariškoj jazz-akademiji Institute Art Culture Perception (umjetnički ravnatelj prof. Alan Silva). Kao studijski glazbenik surađuje s poznatim imenima hrvatske glazbene scene - Prljavim kazalištem (Dani ponosa i slave), Vannom (Ispod istog neba), Darkom Rundekom (Apokalipso), Dinom Dvornikom (Enfant terrible), Oliverom Dragojevićem (Vrime), Massimom, Songkillersima i brojnima drugima. Kao član najpoznatije hrvatske rock grupe Parni Valjak, djeluje od studenog 2000. godine.

 

Ulaz je otvoren od 20h. Ulaznice su u pretprodaji u klubu KSET po cijeni od 20kn. Na ulazu cijena ulaznice će biti 30kn.

koncert