Diyala

Back to the roots - nakon više od 10 godina i bezbroj nastupa uz pratnju DJ Ain'tunea iz varaždinskog hip-hop kolektiva Tristosixty, Diyala okreće novu stranicu u svojoj glazbenoj karijeri. Pripremite se za eksploziju pozitivne energije koju uz Diyalu stvara Upgraded - tročlani prateći bend u sastavu Edi Grubišić Cipal na bubnjevima, Tin Oberman na elektronici i Igor Farkaš na basu. Edi, Tin i Igor iza sebe imaju stotine odrađenih nastupa, a o kakvoj se kvaliteti radi najbolje potvrđuje činjenica da su svojom svirkom oplemenili mnoge hrvatske bendove poput Bilka (www.myspace.com/bilkmusic), Detoura (www.detour.tv), TBF-a, Dine Dvornika, Minimum System Requirements i mnoge druge. Ova četvorka stvara potpuno novi zvuk kojeg je teško smjestit u samo jedan glazbeni žanr. Izvode se Diyaline prearanžirane autorske pjesme skinute s kultnog nezavisnog albuma "Rapstract" uz par iznenađenja. Te pjesme dobile su sasvim novu dimenziju, a taj takoreći potpuno novi zvuk bit će ekskluzivno prvi put predstavljen zagrebačkoj publici u četvrtak 10. lipnja na pozornici legendarnog zagrebačkog kluba KSET.

 

Kratki blitz intervju s Diyalom povodom premijerne svirke s bendom:

P: Koji je bio presudan razlog zbog kojeg si odlučila oformiti bend?
Diyala: Energija bendova je uvijek za mene bio nezamjenjiv dio nastupa uživo, a sada se vraćam korijenima osam godina kasnije - iskusnija i upoznata s puno više elemenata nastupa uživo. No čekala sam i pravi trenutak, da se "dogode" pravi ljudi. Bilo je tu i sitnog nagovaranja okoline u stilu "želja mi je čuti te s bendom", a ja sam shvatila kako je ipak vrijeme za drugačiji pristup koncertima.

P: Kako ti se sviđa novi bend i zvuk koji stvarate?
Diyala: Brzo smo se svi uklopili, u pitanju su ljudi koji imaju velikog iskustva iza sebe i sviraju s bendovima koji služe na čast našoj sceni! Dakle, nikome od nas pozornica nije strana i, s obzirom da svi dijelimo sličan glazbeni ukus te da smo profesionalci, uspjeh je zagarantiran.

P: Što publika može očekivati na premijernom nastupu?
Diyala: Od ove godine publiku očekuje nešto sasvim novo - fuzija, eksperimentalni hip-hop u svojem najsurovijem izdanju, mojih posljednjih jedanaest godina rada stopljenih u sasvim novu formu.

I za kraj kratki bio članova benda:

DIYALA / vokal
Pobjednica Zlatne Koogle 2009. godine u kategoriji "Najbolji ženski izvođač", kreativni mastermind iza albuma "Rapstract" koji uživa kultni status u nezavisnim glazbenim vodama kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Nastupala, radila i surađivala s bezbroj renomiranih i nezavisnih izvođača u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao i većina kvalitetnih domaćih glazbenika. veći uspjeh doživjela u inozemstvu, pogotovo u Sloveniji. gdje su je mediji proglasili "Kraljicom balkanskog undergrounda".

EDI GRUBIŠIĆ CIPAL / bubanj
Iskusni glazbeni profesionalac s bezbroj odrađenih koncerata u palicama. Njegova glazbena karijera je prebogata, pa ovdje navodimo samo neke od bendova s kojima je nastupao: Bilk, Detour, ex T.B.F., ex Yammat, ex Dino Dvornik, ex Massimo...

TIN OBERMAN / elektronika
Dugogodišnji aktivni član indie scene, jedan od osnivača kultnog hrvatskog benda Bilk (www.myspace.com/bilkmusic) koji je (nažalost) kao i većina kvalitetnih domaćih bendova više uspjeha doživio van granica Hrvatske. Uz to, zapažene nastupe u posljednje vrijeme ostvario je i kao član Detoura.

IGOR FARKAŠ / bas
Svirao i surađivao sa mnogo bendova različitih muzičkih usmjerenja (Minimum System Requirements, Chui, Punk Data, Fear Of A Pony itd.). Uz sviranje radio je i na mnogo razlilčitih glazbenih projekata kao producent.

 

koncert