Jazz Caffe: Planeta Imaginario

 

Planeta Imaginario izvanredan je osmeročlani sastav porijeklom iz Barcelone (Španjolska), njihova glazba teško se opisuje s obzirom da savija granice žanrova, ali u dobrom duhu sistematizacije reći ćemo da se kreću u vodama jazz fusiona i progressive rocka.

Nastali su 1999., a naziv dobili prema popularnoj emisiji za djecu s kraja 80-ih. Kao i sama emisija, glazba Planeta Imaginario radikalno je kreativna, a slušatelja vodi na čarobno putovanje u utopiju, gdje se jazz na jedinstven način spaja s Canterburry školom progressive rocka (Hatfield, Gilgamesh...), psychodelic rockom, španjolskim world fusionom, zapadno afričkim te mediteranskim ritmovima.

Biomasa drugi je studijski album Planete Imaginario, i prvo izdanje izvan Španjolske.


"With its seemingly effortless shifts of time and feel, Biomasa is a progressive album of rare complexity, where the detailed writing and organic stylistic permutations and combinations not only feel completely natural, but inevitable. With plenty for the head and heart, hopefully Planeta Imaginario's first widely available release won't be its last."
- John Kelman -
(http://www.allaboutjazz.com/php/article.php?id=29588)


Obožavatelji instrumentalne glazbe, Johna Coltranea, King Crimsona, Deus Ex Machinea, Hatfielda, Pata Methenyja, Soft Machinea, Weather Reporta, Franka Zappe, Johna Zorna, i drugih... trebali bi obavezno provjeriti ovaj sastav, družiti se s nama i krenuti na putovanje u neki drugi svijet.


Klavijature - Marc Capel Nadal
Bubnjevi - Vasco Miguel Trilla Gomes dos santos
Gitara - Benja Abad
Truba - Natsuko Sugao
Trombon - The-hien Trinh
Saksofon - Sisu Coromina
Saksofon - Alfonso Munoz
Bas Gitara - Dimitris Bikos


http://www.myspace.com/planetaimaginario

 

Ulaz je otvoren od 20h. Ulaznice su u pretprodaji u klubu KSET po cijeni od 20kn. Na ulazu cijena ulaznice će biti 30kn.

koncert