Sonny Vincent

+ EICHMANN FAMILY ( Zagreb )

Sonny Vincent je na sceni od prvih dana punk rock scene New Yorka, iznikle u legendarnom klubu CBGB, te je jedan od rijetkih prezivjelih a jos uvijek aktivnih pokretaca punk-rock scene New Yorka. Sa svojim prvim bendom The Testors je dijelio pozornicu s The Ramones, Dead Boys i The Cramps. Nakon Testorsa, 1981. godine Vincent se seli u Minneapolis, gdje osniva band Sonny Vincent And The Extreme, a 1986. s Bobom Stinsonom iz kultnog americkog sastava The Replacements osniva kratkotrajni band Model Prisoner. Tijekom karijere Vincent je bio najproduktivniji s grupom Shotgun Rationale, s kojom je objavio albume "Who Do They Think They Are?" ('90.), "Beyond Rebellion" ('92.) i "Roller Coaster" ('93.), na kojem su gostovali i nekadasnji clanovi Velvet Undergrounda: Maureen Tucker i Sterling Morrison, kao i bubnjar Stoogesa Scott Asheton. Shotgun Rationale zavrsavaju karijeru albumom "Cocked" ('96.), a Vincent sa Scottom Ashetonom sastavlja punk supergrupu, kojoj pridruzuje Captain Sensiblea iz The Damned i Cheetah Chromea iz Dead Boys, koja 1997. izdaje album "Pure Filth".

Od 2001. Sonny Vincent izdaje samostalne albume "Hell's Kitchen" (2001), "The Good, the Bad, the Ugly" (2003) i "Soul Mates" (2004), na kojima se kao gosti pojavljuju mnoga poznata imena: Scott Asheton (The Stooges), Captain Sensible (The Damned), Scott Morgan (Sonic Rendezvous Band), Wayne Kramer (MC5), Brian James (The Damned), Richard Lloyd (Television), Ivan Julian and Bob Quine (Richard Hell & The Voidoids), Javier Escovedo (The Zeros), Walter Lure (The Heartbreakers), Cliff Roman (The Weirdos), Bob Andrews (Generation X), Greg Ginn (Black Flag), Thurston Moore (Sonic Youth), Pat Todd (The Lazy Cowgirls).

Svojoj divljoj punk naravi ostao je vjeran od 70tih, pa sve do danasnjih dana, a lista incidenata mu je jednako bogata kao i lista albuma. Vec 1977. Sonny uziva cari sestomjesecnog boravka u maloljetnickom zatvoru zbog unistavanja imovine i posjedovanja droge. 1980. se za vrijeme gostovanja na radiju potukao s gitaristom Patti Smith Group, Lennyjem Kayom, a onda je tijekom jednog koncerta na bini zapalio vatru koja je izmakla kontroli i aktivirala protupozarni sistem u dvorani koji je
poprskao band, publiku i opremu. Zbog niza incidenata iste godine biva pritvoren u mentalnu ustanovu na promatranje i lijecenje. 1981. u Minneapolisu zavrsava u zatvoru na 8 mjeseci zbog napada na policiju i opiranja uhicenju. S Bobom Stinsonom i tadasnjim zajednickim bandom Model Prisoner odlaze na zajednicko lijecenje od alkoholizma koje zavrsava tako da se Vincent i Stinson vracaju alkoholu, a preostala trojica clanova napustaju band. Posljednji zabiljezeni Vincentov incident je unistavanje mjeraca buke na jednom koncertu. Prilikom uhicenja Sonny je policiji izjavio: "Naravno da sam ga razbio, to je antirokenrol sprava. i trebao bi ih razbijati, zar ne?"

Sonnyjev najnoviji album (snimljen s clanovima Rocket From The Crypt) privlaci mnogo paznje medija i kriticara, a na proljetnu turneju sa sobom dovodi bend najopakijih likova rocka.

www.myspace.com/sonnyvincent
www.sonnyvincent.com

 

Koncert će otvoriti domaća grupa Eichmann Family ( Zagreb ).

Trio na okupu od 2008.god., novi band frontmena nekad malo poznatijih, a danas oplakanih The Babies-a, ujedno i jednog od ekipe iz WCIF (www.myspace.com/wcinflames), i još par likova iz nepoznatih užasnih bandova, ujedinjenih zajedno u siromašnu obitelj čudnog imena Eichmann.

(Dodo Eichmann-vokal, gitara, Ed Eichmann-kontrabas, Karlos Eichmann-bubnjevi)

Iako imaju kontrabas, a bome, neki od njih i lijepe frizure i znaju se obuć ( svi osim Karlosa ), NISU psychobilly, ni rockabilly, a ni garaža. Htjeli su zvučat kao Sting Rays, al nije im uspjelo. Šta su smislili, provjerite na:

My Space: www.myspace.com/eichmannfamily

 

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 50kn i mogu se kupiti u Dancing Bearu, KSETu, Dirty Old Shopu i na svim prodajnim mjestima Eventima (www.eventim.hr).
Na dan koncerta u KSETu cijena ulaznice iznosit ce 60kn.

Klub se otvara u 20h, a pocetak koncerta je u 21:30

koncert