Jazz Caffe: Satellite Trio

U sklopu osmog Jazz Caffe-a predstavljamo Vam Satellite Trio.

Satellite Trio

Satellite Trio sastoji se od članova koji su dobro poznati jazz publici, Elvis Penava (gitara), Goran Rukavina (kontrabas), Janko Novoselić (bubnjevi). U KSET-u će promovirati svoj prvi album "Takeoff".


Elvis Penava (gitara)

2009. diplomirao jazz gitaru na Univerzitetu za Glazbu i Scenske Umjetnosti u Grazu. Član je nagrađenih Jujuphonicsa i HGM Jazz Orkestra, te Satellitea. Svirao je u Austriji, Belgiji, Švedskoj, Italiji, sve do Indonezije i SAD-a, s Europskim Jazz Orkestrom koji je vodio Barry Forgie, HRT i RTV Big bandovima, te s velikim brojem stranih i domaćih jazz izvođača.


Janko Novoselić
(bubnjevi)

Od malih ruku i nogu svira bubnjeve. S nenavršenih 10 godina nastupao je s grupom Vještice u zagrebačkom BP Clubu i Kulušiću. Nakon završetka srednje i osnovne glazbene škole upisao je Jazz Akademiju u Grazu, na kojoj je i diplomirao.

Svirao je s poznatim glazbenicima hrvatske, europske i svjetske jazz scene. Jedan je od suosnivača drum'n'bass/rock/noise sastava Bilk, član eksperimentalnog projekta improvizirane elektroničke glazbe Tobogan. Pojavljuje se na službenim izdanjima: Kizo 'Brutalizer', surađuje s The Beat Fleetom, LessThanAMinute... i mnogim drugima.


Goran Rukavina (kontrabas)

Goran Rukavina počinje svirati električni bass u srednjoj školi na poticaj vrsnog saksofoniste Zlatka Baraća. Kao student Pravnih znanosti svira sa grupom Meritas. Kasnije rhythm and blues sa Tony Lee Kingom.

2000.-te upisuje konzervatorij u Klagenfurthu smjer Jazz da bi 2001. godine položio prijemni ispit za kontrabas i električni bass u Grazu u klasi prof.Wayne Darlinga. Diplomirao 2007.

Od 2001. do 2008. godine član HGM-jazz orkestra kojim dirigira Sigi Feigl i nastupa diljem svijeta (SAD, Belgija, Švedska, Norveška, Indonezija, Italija, Slovačka).

Bavi se autorskim kao i pedagoškim radom (Učilište za popularnu i JAZZ glazbu).



www.myspace.com/satelliteorbit
www.myspace.com/jankonovoselic
www.myspace.com/elvispenava
www.myspace.com/savamiletic

koncert