Russian Circles

Točno mjesec dana nakon povratka japanskih Mono, te nepunih pola godine od rasprodanog koncerta bostonskih Isis, u Zagreb po prvi put dolazi novo veliko ime američkog instrumentalnog rocka - Russian Circles.

Poznati u prvom redu po svojim energičnim živim nastupima, Russian Circles su u pet godina postojanja objavili tri hvaljena albuma i odsvirali niz turneja, kako samostalnih, tako i kao potpora bendovima poput Tool, Red Sparowes ili Minus The Bear, a nije na odmet spomenuti i podatak da su tri godine zaredom svirali na cijenjenom teksaškom „South by Southwest“ festivalu.

Njihov brz uspon na sceni još je jedna potvrda pomalo iznenađujućeg rasta popularnosti svojevremeno stigmatiziranog, pa čak i omalovažavanog post-rocka, rasta za koji su odgovorni upravo bendovi poput Russian Circles i srodnika im Pelican te Isis, redom bendova koji su svojim metaliziranim gitarama post-rocku udahnuli novu energiju „prisilivši“ novinare da potraže novi izraz kojim bi opisali njihovu glazbu, te je tako nastao danas opće prihvaćeni glazbeni žanr tzv. post-metal.

Imati priliku u svega nekoliko mjeseci vidjeti daleko najznačajnije predstavnike tog žanra svojevrsna je privilegija, a upravo to će doživjeti zagrebačka publika, po mnogo čemu posebna i ona kojoj se izvođači uvijek iznova i s užitkom vraćaju.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i Dancing Bearu (Gundulićeva 7). Na ulazu će koštati 80kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert