In Die KSET [day2]

In Die KSET oliti tjedno uživanje u milozvucima indie glazbe donosi u zadnjem tjednu mjeseca veljače kremu hrvatske indie scene te jedan bend iz Slovenije. Tijekom tri dana zabavljat ćemo Vas indiem, indie rockom, indie popom i svim ostalim indie modifikacijama!

U nastavku pročitaje koji Vas bendovi očekuju u utorak!

 

THE ORANGE STRIPS & SUPERBRANDS & LADY FRIENDS AND FLOWERS


THE ORANGE STRIPS

The Orange Strips je indie rock bend iz Labina. Bend je osnovao pjevač i tekstopisac Valdet Luboteni. U prvih nekoliko godina demo statusa polako dobivaju sve više pažnje, prvo na lokalnoj, a uskoro i na hrvatskoj nezavisnoj sceni. Konstantnom koncertnom aktivnošću, sve češćim pojavljivanjem u medijima i redovitim izdavanjem demo materijala od statusa “dečki koji obećavaju” postaju respektabilan i etablirani indie rock bend.

Do sada su odradili preko 125 koncerata od čega 30 broji inozemnih gostovanja u zemljama poput Slovenije, Austrije, Belgije, Francuske, turneje po Engleskoj i Škotskoj, zatim Srbije gdje su 2007. godine sudjelovali na EXIT festivalu te mnogi drugi koncerti u regiji.

Godine 2008. bend je osvojio nagradu Zlatna Koogla za novog izvođača godine. Do sada bend je objavio album pod imenom "Follow LP" koji je ostvario veliki uspjeh na hrvatskoj indie sceni. Prvi službeni spot s albuma prvijenca snimjen je za pjesmuSong Without A Hero, a režirao ga je proslavljeni mladi umjetnik Tobias Stretch iz Philadelphije (USA), koji je zaslužan i za video remek-djelo “Weird Fishes” grupe Radiohead.

http://www.myspace.com/theorangestrips

http://theorangestrips.com/

 

SUPERBRANDS

Superbrands je indie rock bend iz Zagreba. Nastao je buđenjem iz hibernacije članova tada već bivšeg benda Thee Larche. Do nedavno bend se sastojao od dva člana, Hrvoja i Adija, no u nazad tri mjeseca broji sastoji se od starih prijatelja Bela i Roberta. Nedavni koncert u Sax-u zaslužio je odlične kritike publike neostavljajući nikoga ravnodušnim. Koncertna sezona se nastavlja a prva sljedeća mogućnost za upoznavanje odličnih momaka je bas In Die KSET fest!

Superbrands sebe opisuju kao vedri Morrissey, zamišljeni Oasis, Interpol u svijetlim bojama, indie Beatlesi, nasmijani Joy Division. Ljubav nas ne razdvaja, nego spaja, a Superbrands svojim čvrstim ritmovima, nostalgičnim gitarama i pjevnim refrenima otvara prozor u svijet čudesnog indie rock 'n' rolla!

http://www.superbrandsmusic.com/

http://www.myspace.com/superbrandsmusic

 

LADY FRIENDS AND FLOWERS

Indie pop bend Lady Friends and Flowers je osnovan u Zagrebu 2004. godine zaslugom pjevača i gitarista Srđana Arbutine i basista/programera Bojana Bojka. Uz kratke stanke u djelovanju te mnogo materijala nastao je i prvi demo uradak, a svoj prvi nastup odradit će baš na InDie KSET festivalu. Za sebe kažu da su indie-pop bend koji mrzi i indie i pop i studente sviran od strane studenata koji žale sto su ikad upoznali i indie i pop i postali studenti :)

http://www.myspace.com/ladyfriendsandflowers

 

Ulaznice za drugi dan festivala su po cijeni od 25kn u pretprodaji, odnosno 35kn na dan koncerta. Ulaz kluba je otvoren od 20h.

Za sva tri događanja (ponedjeljak, utorak, subota) moguće je nabaviti i festivalsku ulaznicu po cijeni od 60kn. Više informacija na šanku kluba!

 

Zahvaljujemo medijskom pokrovitelju festivala..

koncert