In Die KSET [day1]

In Die KSET oliti tjedno uživanje u milozvucima indie glazbe donosi u zadnjem tjednu mjeseca veljače kremu hrvatske indie scene te jedan bend iz Slovenije. Tijekom tri dana zabavljat ćemo Vas indiem, indie rockom, indie popom i svim ostalim indie modifikacijama!

U nastavku pročitaje koji Vas bendovi očekuju u ponedjeljak!

 

NERD SMILE & OBSTACLE 2 & THE ALIBOR

NERD SMILE ( www.myspace.com/nerdsmile )

Nerd Smile je indie rock/post punk bend iz Zagreba. Sviraju post punk pod utjecajem američke i engleske post punk scene 70tih i 80tih godina. Kritika za njih pak kaže da su mješavina novovalnog post punka (Interpol, Elbow), te starijih bendova poput Joy Divisiona, Bauhausa, PIL-a i drugih. Iza njih je već popriličan broj nastupa po cijeloj Hrvatskoj a i Sloveniji. U KSET se vraćaju nakon 3 godine, kad su bili predgrupa austrijskoj grupi Scarabeusdream.


OBSTACLE 2
(www.myspace.com/obstacle2band )

Obstacle 2 je četveročlani indie rock bend iz Celja. Svojim zvukom najviše podsjećaju na američke indie rock bendove The National i Kings of Leon, te naravno na Interpol po čijemu su se singlu i nazvali. Prošlo ljeto su izdali i svoj prvi EP – „Hey It's Lovely“, koji se može i besplatno preuzeti sa Interneta (link na bendovom MySpace-u), a produciran je od strane Jona Astleya u Engleskoj.


THE ALIBOR ( http://www.myspace.com/thealibor )

The Alibor je peteročlani bend koji dolazi iz Knina, djeluje od 2004. Godine (u ovoj postavi od 2007.), glazbeni stil je indie pop, a iza sebe imaju dva demo albuma s autorskim stvarima. U izboru Večernjeg lista i časopisa Ritam, u broju od travnja 2008. uvršteni su medu 10 najboljih demo bendova u Hrvatskoj. Što se tiče onog „sounds like“ dijela, evo riječi Arsena Oremovića iz Večernjeg lista: „The Alibor se kreće terenom kojeg pokrivaju St. Etienne, Belle & Sebastian ili Camera Obscura...

 

Ulaznice za prvi dan festivala su po cijeni od 25kn. Ulaz je otvoren od 20h.

Za sva tri događanja (ponedjeljak, utorak, subota) moguće je nabaviti i festivalsku ulaznicu po cijeni od 60kn. Više informacija na šanku kluba!

 

Zahvaljujemo medijskom pokrovitelju festivala..

koncert