My Buddy Moose (Ri) + gosti

Gotovo četiri godine nakon objave prvijenca „My Buddy Moose“, koji je prema web portalu muzika.hr jedan od najboljih domaćih albuma proteklog desetljeća, riječki kauboji My Buddy Moose poznati po svojim nesvakidašnje energičnim live nastupima spremni su za objavu novog albuma. Na nadolazećem albumu My Buddy Moose su ugostili samu elitu americane: Howea Gelba i Chrisa Eckmana. Album naslovljen „Wonderful Feeling of Emtptiness“ izlazi početkom veljače 2010. Nakon dugo vremena MBM održat će i samostalni koncert u Zagrebu.

Da su My Buddy Moose biser americane prepoznao je i sam kralj žanra, legenda, uvrnuti kantautor iz Tucsona (Arizona) i lider kultne alter country rock grupe Giant Sand - Howe Gelb, koji se u na novom albumu MBM pojavljuje u ulozi gosta gitarista na naslovnoj pjesmi. Ali, Howe Gelb nije jedina faca koja je odigrala ulogu gosta na ovom dugoočekivanom albumu! Svoj doprinos albumu „Wonderful Feeling of Emtpiness“ dao je i Chris Eckman, frontmen kultne grupe The Walkabouts, član The Strangea, i producent nadolazećeg albuma The Bambi Molestersa.

„Wonderful Feeling of Emptiness“
nastajao je dvije godine, sniman je u pulskom studiju Partyzan, miksan u Ljubljani, a svih 12 pjesama u jedinstvenu priču gitarskih dionica, klavijatura, šuškalica, prekrasnih ženskih vokala (Petra Benčić, Silvia Gaćina i ženska skupina Rivers) ispleo je producentski maestro Edi Cukerić (The Bambi Molesters, Goribor, Hladno pivo, Gustafi...).

04. veljače u legendarnom KSET-u My Buddy Moose će nakon jako dugo vremena u Zagrebu odsvirati samostalni koncert na kojem će predstaviti 12 novih pjesama. Kao predgrupa najavljena je mlada, zagrebačka bubble pop grupa Shoot Me Wendy, a očekuju se i gosti iznenađenja.

www.myspace.com/mybuddymoose

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25kn možete kupiti u Dirty Old Shop-u i KSET-u. Na ulazu će koštati 35kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje u 21 i 30.

koncert