Jazz Caffe: Adam Klemm Kvartet

U sklopu petog Jazz Caffe-a predstavljamo Vam Adam Klemm Quartet.

Adam Klemm

Adam Klemm rođen je u Novom Sadu 1976. godine. Svirao je violinu i klarinet sve dok se sa 16 godina nije zaljubio u jazz i saksofon. S 20 godina dobio je prve službene glazbene poduke, a godinu i pol dana nakon toga krenuo je na studij u Grazu, na Univerzitetu za Glazbu i Scenske Umjetnosti. Pohađao je i Akademiju Sibelius u Helsinkiju.

Od 1999. vodi svoj ansambl Adam Klemm Kvartet/Kvintet, a svirao je s Big Bandom RTV Slovenije, Grupom Ratko Divljak, te velikim brojem sastava iz Finske, Švedske, Njemačke, Poljske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Egipta, Francuske itd.
Trenutno živi u Ljubljani, predaje saksofon i klarinet, te radi u menadžmentu Novosadskog Jazz Festivala. A njegova prva samostalna snimka Hot Coolen izdana je 2007. za Sensor Records.

Osim Adama u kvartetu sviraju:

Elvis Penava (gitara)

2009. diplomirao jazz gitaru na Univerzitetu za Glazbu i Scenske   Umjetnosti u Grazu. Član je nagrađenih Jujuphonicsa i HGM Jazz   Orkestra, te Satellitea. Svirao je u Austriji, Belgiji, Švedskoj, Italiji, sve do Indonezije i SAD-a, s Europskim Jazz Orkestrom koji je vodio Barry Forgie, HRT i RTV Big bandovima, te s velikim brojem stranih i domaćih jazz izvođača.

Robert Jukic (kontrabas)

Diplomirao na Univerzitetu za Glazbu i Scenske Umjetnosti, svirao i snimao s velikim brojem jazz glazbenika međuostalim European Movement Jazz Orchestra, Generations International Youth Bandom, Big Band RTV Slovenija. U vlastitoj diskografji ima dva albuma "How About That?" (2002.) "Phases Of One" (2003.)

Ratko Divjak (bubanj)

Poznati hrvatski jazz bubnjar, koji je svirao i snimao s poznatim grupama jazz fusion/progressive rock
scene 70ih  Time, Dinamiti,Jugoslavenska Pop Selekcija, Sončna Pot, September, te s glazbenicima
kao što su Kornelije Kovač, Boško Petrović, Dado Topić,..  Svirao na kultnim albumima "Dnevnik Jedne
Ljubavi" Josipe Lisac, "Majko Zemljo" Tihomir Pop Asanovića, "Samo Muzika" Pere Ugrina.

Ulaz je otvoren od 20h, a cijena ulaznica iznosi 30kn.

 

koncert