Demonstrator - lekcija: World Music

Dođite na nezaboravno iskustvo koje će vam pružiti dva izuzetno posebna sastava, i otputujte s nama na neka daleka mjesta, odvest ćemo vas u Indiju, Australiju, a zapravo će te cijelo vrijeme biti blizu, tu u slavonskoj šumi. Uz malo sreće, završit ćemo svi u svemiru uz pomoć čarobnih frekvencija didgeridooa i sitara.


HABA-HABA
www.myspace.com/valjakar

Mlad, ali izuzetno kvalitetan sastav, sastoji se od dvoje članova: Ivan Valušek - Sitar i Nikica Karas - Darbuka, Djembe. Iako nam dolaze iz ne tako daleke Opatije, povest će nas na putovanje do rijeke Ind, vrhova Himalaja i ulica Delhija.


DRUYD
www.druydband.com
www.myspace.com/druydband
http://blogs.juniorscave.com/2009/12/12/druyd.aspx (intervju)

Sastav, čiju je muziku teško opisati riječima, nemoguće svrstati u žanr, ali prepustiti joj se, i odletjet na njenim valovima izuzetno lako. Ovu čaroliju postižu tri člana sastava: Dubravko Lapaine - didgeridoo, melodika (svira didgeridoo već 10 godina, a ove godine izdao je i solo album Kosmopterix), Igor Ratković - gitara, tamburica (bivši član Pips, Chips & Videoclips, te osvajač Porina), Mary Crnković Pilaš - vokal (prakticira Werbeck metodu pjevanja). svoju akustičnu glazbu nazivaju Heavy Wood, a njezinu mističnost, nepredvidljivost i magiju nemoguće je opisati, jednostavno morate ju doživjeti. Priznanje za nju dobili su kao finalisti World Of Music Awardsa, jedinih World Music nagrada na svjetskoj razini.


Ulaznice su po cijeni od 20kn, a ulaz je otvoren od 20h.

koncert