BIG A little a

Ovaj bend ni u glazbenom ni u fizičkom smislu nije za svakoga. Refren i melodija su nešto što ovi glazbenici ne prihvaćaju kao nužnost za glazbu pa radije kombiniraju uznemirujuće glasove, uznemirujuće klasične instrumente i uznemirujuću elektroniku. Ponajviše se orijentiraju ritmu, no ni tu ne slijede pravila udžbenika glazbenih škola, a šarolikost onoga što sviraju se kreće od skladnih ritmova do buke koja buku najbučnijih dana bučnih Xiu Xiu jede za doručak. Sve u istoj pjesmi, naravno. I naravno, kao što to svaki dobar bend radi, očekuje vas i vizualni doživljaj minimalističkog light showa.

Često ih svrstavaju u "No wave" žanr, zajedno s Japantherom kojeg smo već imali prilike vidjeti u Zagrebu, te Liarsima itd.

"Not just noise, not just drums, but something that reaches ecstatic,
bombastic heights"
-- Pitchfork

"Propelled by three drummers (four counting John Atkinson, who flails his maracas like a chimp on crack), Aa consistently wows loft parties with a sonic battery of driving beats, ethereal electronics, and samples of sirens and elephant cries. There are lyrics in all that yelling, though we still can't tell what they say."
-- New York Magazine (Top Five)


http://www.myspace.com/alittlea

http://www.sleeep.com/

Ulanice po pretprodajnoj cijeni od 35kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i KSET-u, a na ulazu će doći 45kn.

 

koncert