Monistra

Monistra, trenutno najpopularniji etno band u Makedoniji stiže nam u Zagreb. Predvođeni Aleksandrom Jovevskim, zagrebačkoj publici već dobro znanim kavalistom Afiona, Monistra je prava poslastica za ljubitelje dobroga zvuka. Uz Aleksandra na kavalu i tamburi, Monistru čine Gabriela Januševska, koja studira narodno pjevanje u Štipu, a po stilu pjevanja prava je nasljednica legendarne Vanje Lazarove. Uz Gabrielu, tu je još jedna djevojka, Elena Čadikovska, najnovija članica Monistre koja svira udaraljke, klavijature i pjeva prateće vokale. Zanimljivo je što Elena, osim u Monistri, svira još u Vojnom orkestru i ima vlastiti ženski heavy metal band. Tamburu svira Filip, a tapan Damjan, obojica akademski muzičari.
Monistra postoji već dugi niz godina. U prosincu prošle godine izdali su svoj prvi album koji je dobio izvrsne kritike. Nakon toga, s Monistrom ide samo uzbrdo. Nastupali su na festivalima u Izraelu, Egiptu, Bugarskoj, Francuskoj, a u Zagreb dolaze prije velikog koncerta koji pripremaju u Skopju u prestižnoj Univerzalnoj hali.
U KSET-u će izvesti pjesme s albuma, ali i neke sasvim nove. Bit će tu i dobro poznatih makedonskih pjesama i ora, ali i onih manje poznatih koje ćete tek zavoljeti.
Osim koncerta u KSET-u, Monistra je svoje znanje i vještinu spremna podijeliti s ljudima. Tako će u zagrebačkom Etnografskom muzeju održati niz radionica u kojima će predstaviti bogatstvo makedonske glazbene baštine. Gabriela će učiti makedonske pjesme, a Aleksandar će nam otkriti kako svirati ora. Svi instrumenti su dobrodošli. A više informacija na stranicama Etnografskog muzeja. www.emz.hr

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 25kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u (Unska 3). Na ulazu će koštati 35kn. Ulaz od 20h, koncert počinje u 21.30h

koncert