DF (Blade Runner + Total Recall)

None

U sklopu mjeseca distopije pogledajte:

Blade Runner (1982) trajanje 117 minuta
Deckard, a blade runner, has to track down and terminate 4 replicants who hijacked a ship in space and have returned to earth seeking their maker.

Klasičan film prema visokohvaljenoj kratkoj priči Phillipa K. Dicka, Do Androids Dream of Electric Sheep?; kultna ekranizacija Ridleya Scotta nominirana je za dva oscara uz osvajanje dvadesetak različitih ostalih nagrada nepropustivo je štivo koje gledatelja uvlači u mračnu industrijsku budućnost i preispituje osnovna pitanja ljudskog postojanja.

IMDB: (link)


Total Recall (1990) trajanje 113 minuta
When a man goes for virtual vacation memories of the planet Mars, an unexpected and harrowing series of events forces him to go to the planet for real, or does he?

Douglas Quaid malen je i beznačajan čovjek koji iz nekog nepoznatog razloga cijeli život želi otići na mars; ne može spavati zbog toga, žena ga želi ostaviti iz istog razloga, no jedan dan odluči dati ugraditi lažno sjećanje na odlazak na mars; no, mnoge stvari koje su korporacije htjele ostaviti skrivene u njegovom mozgu u tom trenu izlaze na vidjelo.

Bla. Iskreno, neznam koliko je ovaj film stvarno kvalitetan (jer se ne mogu odlučit), ali da je jedan od najzabavnijih filmova, je. Uvjek sam ga uživao gledati ponovo, a vjerujem da i vi. A ako niste do sad, sad je prava prilika! A može se dobro i nasmijat.

IMDB: (link)


Projekcije počinju u 19:00h.
Ulaz besplatan.

film