SUNSET RUBDOWN (Montreal, Kanada)

None

Nakon što su prije nepunih pola godine Sunset Rubdown zajedno s Butthole Surfers na sjajan način otvorili posljednji festival Žedno uho, ovaj se izvrstan projekt Spencera Kruga – klavijaturističko-vokalne polovice kreativnog dvojca koji stoji iza popularnog kanadskog indie-rock imena Wolf Parade, vraća u naš grad. Premda zamišljen kao samostalni projekt, Sunset Rubdown su vrlo brzo izrasli u jedno od najznačajnijih imena (zajedno s već spomenutim Wolf Parade, Frog Eyes i hiperpoularnim Arcade Fire) po svemu iznimne montrealske indie rock scene.

Uz Kruga ovu grupu danas čine Jordan Robson-Cramer na bubnjevima, gitari i klavijaturama, Michael Doerksen na gitari i basu, Camilla Wynne Ingr na klavijaturama, udarljkama i vokalu, te Mark Nicol na basu, bubnjevima i udarljkama.

U pitanju je, dakle, odlična postava multiinstrumentalista koja je nakon dva od kritike jako hvaljena albuma, u ljeto objavila po svemu izniman „Dragonslayer“, album kojim su nastavili uspješnu suradnju sa sve većom i utjecajnijom kanadskom nezavisnom etiketom Jagjaguwar za koju su svoj novi album nedavno objavili i veliki Dinosaur Jr., a za koje snimaju Bon Iver, Okkervil River, Oneida i brojna druga zanimljiva imena.

I premda se može ustvrditi kako su Sunset Rubdown od samih početaka bili miljenicima kritike, s aktualnim su albumom otišli korak dalje kandidiravši se za jednog od najozbiljnijih favorita u predstojećim izborima najznačajnijih godišnjih diskografskih ostvarenja.

“Call it surprising/delightful, or call it thrilling/glorious. Either way, Dragonslayer‘s pretty great.” PopMatters

“Dragonslayer is a lither, more athletic Sunset record--easier to like, easier to understand.” Pitchfork

“Whatever all this means, Dragonslayer is an album to get your teeth into. As on the final chorus, it's: "a bigger kind of kill". You need this.” Drowned in Sound

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 55kn možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i KSET-u. Na ulazu će koštati 70kn. Koncert počinje u 21 i 30.

koncert