K: KANDŽIJA

None

KANDŽIJA – Promocija albuma “NARODNJACI”


„Dajte im narodnjake!“
naziv je Kandžijine turneje u sklopu koje će predstaviti svoj debitantski album hrvatskoj publici. Već par godina poznat kao najjači freestyler ovih prostora, jedan od najboljih hrvatskih MC-a i neumoran istjerivač pravde Kandžija će svoj hvaljeni prvijenac predstaviti na solo koncertima i većim festivalima.

Praćen svojim bendom Gole žene, DJ Pipsom te JabbaTon DJ-ima DJ Venomom i DJ Yeshom, Kandžija će održati svoj prvi solo koncert u Zagrebu otkad je „izgubio“ demo status.

Ulaznice po cijeni od 25 kn u pretprodaji mogu se kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu (Tratinska 22). Na dan koncerta cijena ulaznice je 35 kn.

Vrata kluba se otvaraju u 20:00 , koncert traje do 00:00.


Cijeli događaj će medijski popratiti ekipa sa Transmeet.Tv internet televizije. Video reportažu u punom formatu ćete moći pogledati na http://www.transmeet.tv


KANDŽIJA
Dvadeset dvogodišnji(sad već ima 24g) osječki reper,borac za pravdu i humanist,specifično-reprezentativnog imena KANDŽIJA (još znan kao RIMOKATOLIK,te EMTIVI ANDRIJA) jedan je od najvećih nada hip hopa na ovim prostorima.Uzburkao je vode na undergrond sceni sa svojim kontraverznim undergrond mixhejtom “Jea” 2006. koji je ustvari tek priprema za ono za ono što sljedi.Vec duže vremena je na sceni, poznat kao jedan od najboljih freestylera na ovim prostorima, u što se mogao uvjeriti svako tko ga je vidio uživo (osvojio Klik freestyle battle u zg 2007. onako tek tolko...). Upravo tim mnogobrojnim nastupima si je izgradio ime, kako kaže nastupao je svuda;od Ljubljane, Exita u Novom sadu, svakog kluba u Osijeku pa čak i u HNK(da kazalištu gospodo brate) pa sve do najvećih rupa u najvećim vukojebinama, većinom uz dj-a(DJ Pips) no u i sa svojim kontraverznim pratećim bendom “Gole Žene”. U bilo kojoj kombinaciji pomiče shvaćanje hip hopa, ruši stereotipe i pravila da su reperi iz Sjedinjenih Americkih Država iz geta s opakim pilama i ribama i pištoljima i ubijaju i nemaju ništa pa se obogate kad ih upucaju i neznam šta sve ne. Prošlog tjedna izašao mu je i prvi album naslovljen “Narodnjaci“ (Dallas Records) - budući da svi kod nas (a i na svijetu) vole narodnjake, pa kako ih nebi volili kad diraju u dušu i baš su super (a i naravno, domoljubne pjesme) pa eo im na sad. Prvi singl je stvar “Bicikl“ koja priča o ljubavi prema autima i njihovim divnim felgama i spojlerima i svim tim stvarima. Narodnjaci se odlikuju iskrenim tekstovima bez preseravanja, kompromitiranja, raznoraznih suzdržavanja koje čujete inače, te oldskul sirovim “alte schule” bitovima sa primjesama raznih stilova (produkciju radili Toza , Sett, Koolade, Phezz i Phuki) uglavnom, preprejaka repčuga koja će poput meteora pogodit ovu našu malu ali predivnu domovinu te cijeli balkan. Također član dnb ekipe iz Osijeka Glechudesa massive , inace Kandžija studira ali kako kaže polako jer svejedno neće moći naći posao, no volio bi završit da bi se mogao pravit pametan dok svima sere te izvaljuje glupe poslovice u stilu Ante Kovačevica,vatreni je navijačc lokalnog nogometnog kluba Grafičar, voli sve što vole mladi jer mladi su super...


VIDEO SPOTOVI:

KANDŽIJA - BLATO
http://www.youtube.com/watch?v=BvxSa4nqEz8

KANDŽIJA - BICIKL
http://www.youtube.com/watch?v=46mqCCoxJfA

koncert