K: Handsome Furs

None


HANDSOME FURS (Kanada)

Pola godine nakon sjajnog nastupa na otvorenom u krcatom atriju Teatra &TD ovaj se indie rock duo kojeg čine Dan Boeckner i Alexei Perry vraća u Zagreb. Najpoznatiji kao pjevač i gitarist cijenjene i sve popularnije kanadske grupe Wolf Parade, Dan je zajedno sa svojom, tada zaručnicom, a danas ženom, prije gotovo tri godine pokrenuo novi projekt s kojim je ovaj dvojac krenuo svirati turneje prije negoli su imali snimljenu ijednu pjesmu. Godinu dana poslije završavaju u studiju Danovih Wolf Parade gdje su s bubnjarom te grupe Arlenom Thompsonom snimili album im prvijenac nazvan “Plague Park” a objavljen lani za veliki Sub Pop
records. Istovremeno mračni i minimalistični, ali i energični a nerijetko i bučni, Handsome Furs zvuče tako da nikad ne biste pomislili da iza svega stoje samo dvije osobe za gitarom, ritam mašinom i vokalom. U međuvremenu im je, također na Sub Popu, izašao odličan drugi album "Face Control" kojeg promoviraju na ovoj turneji.

www.myspace.com/handsomefurs

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45kn možete kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu (Tratinska 22). Na ulazu će koštati 60kn.

koncert