K: Paprika Korps + Butelis Byrzgalo

None

PAPRIKA KORPS (Poland)

Prolazi već nekoliko godina od kada nas u redovitim vremenskim intervalima posjećuju ovi stari znanci domaće publike. Od tada se njihov status, između ostaloga, razvijao usporedo i sa zbivanjima na našoj sceni, pa su tako u spomenutom razdoblju već odsvirali popriličan broj klupskih i festivalskih svirki, te kraćih turnej u regiji. U istom razdoblju transformirali su se u iskusne profesionalce, sa objavljenih 5 albuma i na tisuće prijeđenih kilometara i odsviranih koncerata.
Na još jednoj euro turneji promoviraju još uvijek aktualni, za sada posljednji studijski album "Magnetofon", koji je po reakcijama njihovo najzrelije ostvarenje do sad, i s kojeg je većina materijala po prvi put kod nas predstavljena na 5. Seasplash festivalu. Redoviti posjetitelji njihovih koncerata najbolje primjećuju napredak u profiliranom i originalnom stilu nazvanom "heavy reggae", kojeg uz poštivanje postulata reggae pravca, karakteriziraju plesni upbeat ritmovi, mnoštvo dubbing efekata, i što je za reggae pogotovo netipično - nerijetko korištenje distorziranih gitarskih melodija i solo minijatura.
www.myspace.com/paprikakorps
www.karrot.pl


Supported by: www.seasplash.net, www.kingston.hr i "Reggae Connection" radio show (Radio 101)


+ Butelis Byrzgalo (Lithuania)

Osnovani prije više od 10 godina kao punkrock bend u malom industrijskom gradiću Alytusu, danas svoj stil opisuju kao experimentalni punk sa garage i blues utjecajima. Za sobom imaju nekoliko turneja i dva objavljena albuma.
www.myspace.com/butelisbyrzgalo


Ulaz od 20h, koncert u 21h. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22), Kingstonu (Radićeva 3) i KSET-u (Unska 3) po cijeni od 35kn, a na ulazu po 45kn.

koncert