The Machinist (2004)

Projekcija filma "The Machinist"
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0361862/

Projekcija počinje u 13:00 sati. Upad je besplatan.

„How do you wake up from a nightmare, when you're not asleep?“

Priča o čovjeku koji umire od kronične nesanice; nije spavao već godinu dana i polako počinje sumnjati u svoju percepciju realnosti nakon što se uvrnute stvari počnu događati oko njega, a nevidljiva osoba mu počinje ostavljati tragove koje nije umogućnosti shvatiti.

Ovaj film je najjednostavnije usporediti s filmom Memento - iako nemaju ništa zajedničko osim načina na koji gledatelja zadržavaju pred ekranom. The Machinist je film koji se ne oslanja na standardne, prokušane i pomalo klišejizirane načine postizanja jeftinih napetosti (tzv. cliffhanger pristup i Zeigarnik efekt, op.a.), već koristi inteligentnu priču koja je naizgled pregršt nepovezanih detalja koji se prema kraju zastrašujuće kristaliziraju u neodvojivu cjelinu.

"Ovo je jedan od filmova nakon kojih se dva sata jednostavno nisam mogao osjećati dobro." je jedan od komentara ljudi među kojima je ovaj film već stekao kultan status. Dođite i pogledajte kako izgleda vrstna gluma Christiana Balea koji je za ovu ulogu smršavio na nevjerovatnih 50 kilograma (samo par mjeseci prije snimanja batmana, op.a.).

IMDB: link

Projekcija počinje u 13:00 sati. Upad je besplatan.

film